Medikų mokymosi medžiagoje homoseksualumas vadinamas patologija, apie jį dažniausiai rašoma skyrelyje „Seksualinės problemos“, studentai mokomi, „kaip suteikti pagalbą seksualinio smurto ir seksualinių sutrikimų atvejais“.

2011 m. ginekologijos egzamino teste rašoma: „Homoseksualai ypač pavojingi visuomenei, jie suvilioja individus...“ Teste pateikiami tokie atsakymų variantai: nenormalus seksualinis potraukis, prostitucija.
Lenkijos kovotojai už lygias teises pasmerkė mokomąją medžiagą. Pažymėtina, kad šioje šalyje tebėra gajus konservatyvus požiūris į homoseksualumą.

„Tai labai pavojingas homofobijos atvejis, – sakė organizacijos, kovojančios su homofobijos apraiškomis vadovė Agata Chaber. – Oficiali informacija mokymo programoje laikoma patikima, patikrinta, todėl nedaug kas ja suabejos.“ Organizacijos narių pasipiktinimą stiprina tai, kad iš medžiagos buvo mokomasi 10 metų, nors ją kritikavo autoritetingi lenkų medicinos srities mokslininkai.

Lenkijos vyriausybės įgaliotoji konsultantė lygių galimybių klausimais Agnieszka Kozlowska-Rajewicz pavadino mokymosi medžiagą nepriimtina ir pridūrė, jog parašė laišką sveikatos apsaugos ministrui, reikalaudama nedelsiant išimti medžiagą iš mokymo programos.

Lenkijos Sveikatos apsaugos ministerija pažadėjo išnagrinėti mokymo medžiagą. Tiesa, šis procesas gali užtrukti.

Po tokio atsakymo ministerija sulaukė kaltinimų vilkinimu.

„10 metų ministerija nereagavo į tai, kad slaugai ir akušeriai mokomi pagal diskriminacinio, įžeidžiančio seksualines mažumas turinio medžiagą. Regis, ir dabar sutinka, kad iš šios medžiagos būtų mokomasi, kol pasibaigs biurokratinė naujų programų įtvirtinimo procedūra“, – komentavo kovotoja už žmogaus teises Zosia Jablonska.

Po BBC laidos, kurioje buvo klausiama, ar Lenkijoje nėra rasizmo, kyla abejonių dėl Lenkijos liberalumo. Homofobijos apraiškų Lenkijoje mažėja, tačiau homofobija nesvetima konservatyviajai opozicijai, ypač kaimo vietovėse.