Garsėjanti aštriais pareiškimais politikė laikoma visiškai lojalia Donaldui Tuskui, kuris paliko premjero postą, kad Briuselyje perimtų vadovavimą Europos vadovų tarybai. Didesnė intriga – ar užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis gaus parlamento pirmininko postą.

Lenkijos prezidento atstovai pareiškė, kad Bronislawas Komorowskis šiandien turėtų paskirti E. Kopacz vadovauti vyriausybei, o po savaitės priimti jos priesaiką. 57 metų pediatrė, tapusi politike, turėtų perimti ir vadovavimą liberaliajai Piliečių platformai, kuriai priklausė ir pats B. Komorowskis, ir atsistatydinęs premjeras D. Tuskas.

D. Tuskas, išvykstantis į Briuselį kaip naujasis Europos Sąjungos viršūnių susitikimų organizatorius ir pirmininkas, laiko E. Kopacz viena lojaliausių savo partijos veikėjų, net jei kartais dėl jos tiesmukiško būdo ir ambicingumo prarasdavo savitvardą.

Stebėtojai sako, kad tai gali būti laikoma E. Kopacz silpnybe – ji labiau technokratė, o ne politikė kaip D. Tuskas, be to, labiau D. Tusko sekėja, o ne savarankiška politinė lyderė. Pati E. Kopacz tai ugningai neigia.