Vyriškį pakelėje rado kelių policija ir manė, kad jį partrenkė automobilis. Pareigūnams su juo pasikalbėti nepavyko, o kadangi jo odos spalva buvo blyškiai mėlyna, policininkai iškvietė greitąją pagalbą.

Atvykę gydytojai nustatė, jog sužeistasis į aplinką nereaguoja, jo akių vyzdžiai išsiplėtę. Buvo įtariama, kad jam prasidėjo galvos smegenų irimas.

Tačiau medikai klydo. Po kelių valandų nuvežtas į ligoninę vyras atsigavo ir paprašė cigaretės.

Kaip teigia lenkų medikai, toks didelis alkoholio kiekis, priklausomiems nuo jo, ne visada yra pavojingas, nes jie jau prijunko prie didelių stipriųjų gėrimų kiekių.

Kaip DELFI informavo Apsinuodijimų kontrolės ir informacijos biuras, Lietuvoje girtumo rekordas, po kurio žmogus išliko gyvas - 10,8 promilių. Tačiau ir šiuo atveju atsigauti nuo tokios alkoholio koncentracijos pacientui prireikė savaitės gydymo reanimacijoje.

„13,75 promilės girtumas teoriškai įmanomas, bet praktiškai sunkiai“, - komentavo visą parą veikiančiu biuro telefonu atsiliepusi gydytoja, negalėjusi patikėti, kad tokio girtumo lenkas atsigavo po kelių valandų. Labiau tikėtina, kad tai įvyko reanimacijoje ir bent po kelių dienų.