Pasak laikraščio, šiuo metu Lenkijoje apie 1,5 mln. šeimų neturi nuosavos pastogės, o vadovaujantis Europos nuostatomis, jog kiekviena ne tik šeima, bet ir vienišas žmogus turi turėti būstą, šis skaičius išauga iki 2 milijonų.

Blogiausia jaunų šeimų padėtis. Iš jų net 63 proc. neturi nuosavo buto ir glaudžiasi pas tėvus.

Labai bloga padėtis kaime. Du ir daugiau žmonių viename kambaryje gyvena 48 proc. namų. Tokių butų miestuose yra daugiau kaip 34 procentai.

Lenkijos vyriausiosios statistikos valdybos paskaičiavimu, Lenkijoje vienam gyventojui tenka vidutiniškai 18 kvadratinių metrų - du kartus mažiau negu Europos Sąjungoje bei gerokai mažiau negu Vengrijoje (30 kv.m) ir Čekijoje (26 kv.m).

Beveik ketvirtadalis Lenkijos gyventojų - apie 10 mln. žmonių - gyvena butuose be jokių patogumų. Vandenį, tualetą, vonią ir centrinį šildymą turi tik 60 proc. lenkų.

Vienintelė paguodžianti žinia - faktas, jog naujo gyvenamojo ploto apimtys gerokai padidėjo. Aštuntajame dešimtmetyje jo vidurkis siekė 60-70 kv.m, dabar viršija 100 kv.m.

"Przegląd tygodniowy" pažymi, kad ateitis lenkams kol kas nieko gero nežada. Negana to, kad nuosavos pastogės neturi 1,5 mln. šeimų, dar teks nugriauti apie 800 tūkst. gyvenimui netinkančių būstų ir iki 2010 metų pastatyti apie 2,5 mln. naujų butų. Tuo tarpu Lenkijoje kasmet atiduodama eksploatuoti vos 60-70 tūkst. naujų butų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją