Pirmadienio ryte Niviskų vietovėje Lodzės vaivadijoje automobilių aikštelėje sustojus poilsiui Rusijos turistiniam autobusui, kuris važiavo iš Sankt Peterburgo į Čekijos sostinę Prahą, išlipusios iš mašinos dėl nežinomų priežasčių staiga mirė dvi rusų turistės.

Abi jos susmuko prie pat autobuso. Vienai iš jų buvo 47 metai, kita – penkeriais metais vyresnė.

Kaip rašo TVN24, atvykę į nelaimės vietą lenkų policininkai, prokurorai ir medikai, niekaip negalėjo nustatyti mirties priežasčių.

Tai pavyko padaryti tik po skrodimo: paaiškėjo, kad abi jos mirė dėl tos pačios priežasties – jų organizme susidarė kraujo krešuliai, kurie užkimšo plaučių arterijas.

Sieradzio miesto teismo medikų nuomone, taip galėjo nutikti dėl ilgos kelionės – esą moterys galėjo ilgą laiką sėdėti toje pačioje kūno pozoje.

Nustatyta, kad Niviskuose buvo pirmasis rusų turistinio autobuso sustojimas Lenkijos teritorijoje. Nelaimės tyrėjų duomenimis, rusų turistinis autobusas pravažiavo 500 kilometrų be sustojimo.

Sieradzio miesto prokuroras Jozefas Mizerskis mano, kad dėl šių mirčių kalti kelionės organizatoriai, kurie leido autobuso vairuotojams patiems pasirinkti sustojimo vietas.

Apie tai, kad dėl rusų turisčių mirties tretieji asmenys nekalti, patvirtino ir Rusijos ambasada Lenkijoje, pažymėdama, jog „moterys mirė dėl natūralių priežasčių“.

Rusių mirtis buvo labai paslaptinga. Moterys nesėdėjo greta. Asmenys, drauge su minėtomis turistėmis važiavę autobusu, tvirtino, jog „abi elgėsi normaliai“.

Vroclavo karo ligoninės prof. Piotras Ponikowskis mano, kad trombų atitrūkimas gyslose galėjo įvykti tada, kai abi moterys, po ilgos kelionės vienoje padėtyje ėmė judėti.

Mediko nuomone, nors atitrūkę trombai gali blokuoti arterijas, tai ir tampa mirties priežastimi. Ypač tai pavojinga apkūniems žmonėms.