Balandžio 18 d. tame pačiame langelyje buvo palikta keletos mėnesių mergaitė, kuri gavo Zofijos vardą. Abu pamestinukai buvo švarūs, prižiūrėti ir aprengti, informuoja dienraštis „Gazeta Wyborcza“.

Dienraštis rašo, kad „Gyvybės langelio“ institucija Lenkijoje jau veikia septynerius metus. Jos įsikūrusios daugiausiai prie vienuolynų ir ligoninių. Per tuos metus buvo išgelbėta 60 pamestinukų, kurie paauginti vėliau buvo įvaikinti.

Tačiau į gyvybės langelius ne visada papuola prižiūrėti ir švarūs kūdikiai. Krokuvoje ne kartą atsidūrė kūdikiai tik po gimdymo

Kaip dienraščiui sakė Lenkijos Caritas atstovė Alicja Wysocka, kuri yra gyvybės langelių įkūrėja – tai ne pats geriausias sprendimas, nes žymiai geriau gimdyti ligoninėje ir ten palikti naujagimį, tačiau ne visos motinos taip pasielgia. Dėl įvairiausių priežasčių daugelis jų slepia nėštumą, gimdo namuose, o po to palieka savo kūdikius gyvybės langeliuose, nes tai paskutinis šansas tiek motinai, tiek kūdikiui.

Apie paliktą gyvybės langelyje kūdikį informuojama ir policija, nes pasitaikė atvejų, kai jame paliekamas pagrobtas vaikas. Būna ir taip, jog po kurio laiko pamestinuko mama persigalvoja. Taip atsitiko Kielcų mieste, kai po keturių savaičių aštuoniolikmetė mama atėjo pasiimti langelyje palikto vaiko.