"Vokietijos geležinkeliai nori įžengti į Lenkijos rinką ir daryti pinigus Lenkijoje. Jie jau daug pasipelnė Antro pasaulinio karo metais", - sakė buvusių koncentracijos stovyklų kalinių draugijos vadovas Stanislawas Zalewskis naujienų agentūrai AFP.

"Mes norime, kad dalį savo pelno jie skirtų humanitarinei pagalbai buvusiems koncentracijų stovyklų kaliniams ir prievarta dirbusiesiems", - sakė jis.

"Medicininės paslaugos ir vaistai Lenkijoje yra brangūs, o dauguma mūsų draugijos narių yra silpnos sveikatos", - sakė S.Zalewski.

Kaip skelbia Vokietijoje įsikūrusi organizacija "Paminėjimo traukinys" (Train of Commemoration), už nacistinės Vokietijos aukų gabenimą dabartinės geležinkelių kompanijos "Deutsche Bahn" pirmtakė "Deutsche Reichsbahn" užsidirbo sumą, prilygstančią mažiausiai 645 mln. eurų (2,2 mlrd.litų).

Šis skaičius galėtų viršyti net 1 mlrd. eurų, pažymima lapkričio mėnesį išspausdintoje draugijos ataskaitoje.

Vokietijos valstybės kontroliuojama įmonė "Deutsche Bahn" neseniai pateikė oficialų prašymą Lenkijos pareigūnams dėl leidimo teikti keleivių gabenimo paslaugas kaimyninėje Lenkijoje.