Pasak dienraščio, taip pat nutarta kreiptis į Lenkijos vyriausybę su reikalavimu pateikti tikslų jos rytinių sienų kontrolės pritaikymo ES reikalavimams grafiką.

Laikraštis pažymi, kad stebėtis tuo nereikia, - iki šiol pasienio kontrolė egzistuoja tarp Švedijos, Danijos, Suomijos ir likusių ES šalių, nes šios valstybės dar neseniai negalėjo užtikrinti patikimos savo sienų kontrolės.

Lenkija turi įvesti nuosavą SIS kompiuterinę sistemą, pajungti prie jos visus pasienio punktus ir konsulatus, prisitaikyti prie ES pasienio kontrolės reikalavimų.

Pasak Lenkijos laikraščio, "ES reikalauja, kad Lenkija kuo greičiau atsisakytų bevizio eismo su Ukraina ir pasienio judėjimo sutarties su šia šalimi".

Taip pat laukiama, jog Lenkija įves vizas dar keturiolikai šalių, kurios yra ES "juodajame sąraše". Šių šalių "Rzeczpospolita" neįvardijo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją