Kaltinamajam šiuo metu jau 16 m.(jo pavardė neviešinama). Jis neigia nužudęs A. Jozwiką, kurį draugai vadino Areku.

Čelmsfordo karūnos teisme prokurorė Rosina Cottage teigė: „Prokurorai nesako, kad (kaltinamasis) bent akimirką galvojo, kad jo poelgis baigsis žmogaus mirtimi. Tačiau mes sakome, kad jis sąmoningai priėjo A. Jozwikui iš už nugaros, kad jį išgąsdintų ir jam trenktų. Jis iš visų jėgų pašoko nuo žemės ir trenkė A. Jozwikui į galvą. Sprendžiant iš jo „supermeno smūgio“, jis veikiausiai norėjo partrenkti vyrą ant žemės.“

Liesas vaikinas sėdėjo teismo salės gale su tėvais. Dėl kaltinamojo amžiaus teisėja Patricia Lynch ir advokatai buvo be perukų.

Prokurorės R. Cottage teigimu, A. Jozwikas su draugu Radeku Koscelskiu gėrė degtinę, „abu kalbėjo garsiai, atrodė neblaivūs, nuo jų sklido alkoholio kvapas“, trečias draugas Jakubas Lusieckis gėrė alų ir atrodė blaivesnis.

Trys vyrai prisėdo ant suoliuko suvalgyti picos šalia grupelės paauglių su dviračiais, kurie ten seniai buvo. Kaltinamasis buvo iš grupelės paauglių, teigė prokurorė.

Anot prokurorės, trys lenkai patraukė paauglių dėmesį, šie kažką link jų metė, šaipėsi iš jų anglų kalbos, o vienas paauglys važinėjo dviračiu aplink grupę.

Prokurorės teigimu, R. Koscelskis svyravo, buvo neblaivus ir galbūt siūlė muštis, tačiau nesiėmė fizinių veiksmų. Du berniukai privažiavo arti R. Koscelskio ir A. Jozwiko, todėl tarp vyrų ir paauglių kilo ginčas.

Sprendžiant iš saugumo kameros užfiksuoto vaizdo, R. Koscelskis kluptelėjo, o paskui vienas paauglys pašoko ir stipriai trenkė ranka A. Jozwikui per galvą.
Teismo salėje buvo A. Jozwiko artimųjų, dalis jų parodžius apsaugos kameros filmuotą medžiagą išėjo iš salės.

Kraujo tyrimas parodė, kad alkoholio kiekis A. Jozwiko organizme du kartus viršijo vairuojant leistiną normą. „R. Koscelskis akivaizdžiai buvo stipriai neblaivus, velionis A. Jozwikas irgi buvo neblaivus, bet, prokurorų teigimu, nebuvo reikalo smurtauti prieš vieną ar kitą vyrą, – sakė R. Cottage. – Jis (A. Jozwikas) nerodė agresijos nei prieš (paauglių) grupelę, nei prieš kaltinamąjį. Kad ir kokia buvo tokio elgesio priežastis, net jei ir nebrandus puikavimasis, prokurorai teigia, kad kaltinamasis sąmoningai nusprendė imtis neteisto žiaurumo, priėjo iš nugaros ir trenkė A. Jozwikui.“

Teismas toliau nagrinėja bylą.