TVN24 informuoja, kad gautas leidimas ištirti buvusio hitlerininkų sausumos kariuomenės generalinio štabo patalpas dabartinės Lenkijos Varmijos ir Mozūrų vaivadijoje Mamerkuose, kuriose atrastas iki šiol nežinoma užmūryta nedidelė 3X2 metrų dydžio patalpa.

Apie hitlerininkų kariuomenės vadovybės štabą plačiau pradėta kalbėti tik šių metų balandyje. Tai tada čia veikiančio muziejaus darbuotojai geradariams padedant aptiko iki šiol nežinomą patalpą.

Muziejaus darbuotojų nuomone, čia gali būti paslėptas Gintaro kambarys ir kiti vertingi meno kūriniai.

Tokią viltį jiems suteikė lenkų išminuotojas, kuris praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio pradžioje vadovavo grupei specialistų, ieškančių garsiojo kambario.

Jis ir papasakojo apie paieškas. Dabar planuojama į naujai aptiktą patalpą išgręžti skylę ir įvesti georadarą su kamera, kuri ir pasakys kas yra iki šiol nežinomoje patalpoje.

Gintaro kambarys – tai 10,5 ir 11,5 metrų salė, kurį XVIII amžiuje užsakė vokiečių karalius Frydrichas I.

Ji turėjo tapti jo dvaro netoli Berlyno puošmena, tačiau, jo sūnus šį unikalų gintaro kūrinį padovanojo Rusijos carui Petrui I.

1941 metais jis vėl atsidūrė vokiečių rankose ir, kaip manoma, buvo išvežtas į Karaliaučių, tačiau kai miestą 1945 metais užėmė rusai, nesurado nei vieno Gintaro kambario pėdsako. Visos jo paieškos iki šiol taip ir liko bevaisės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)