Sekmadienį, birželio 18 dieną, naujagimio motinai, kurios tapatybės oro linijos neatskleidė iš pagarbos jos privatumui, gimdymas prasidėjo anksčiau. Tuo metu lėktuvas buvo beveik 11 kilometrų aukštyje, pranešė „Jet Airways“.

Į Indijos miestą Kočį skridęs lėktuvas buvo nukreiptas į Mumbajų, kur motina ir kūdikis buvo nugabenti į vietos ligoninę. Dabar abu jie „jaučiasi gerai“, sakė oro linijų bendrovės atstovė spaudai.

Kūdikį priėmė skrydžio personalas ir tarp keleivių buvęs medikas.

„Jet Airways“ giria savo įgulą už jų greitą reakciją, kuri leido apmokymus sėkmingai paversti gyvybę išgelbėjusiais veiksmais“, – džiaugėsi atstovė spaudai.

Oro linijos neatskleidė skrydžio metu gimusio berniuko pilietybės, tačiau jis galės rinktis iš daugybės krypčių Indijoje ir už jos ribų. Tai viena didžiausių šalyje skrydžių bendrovių, turinti 65 vidaus ir tarptautines kryptis.

Gimdymai skrydžių metu pasitaiko retai, tačiau vis gi pasitaiko. Tokiu atveju asmens pase įrašoma neįprasta eilutė „savininkas gimęs lėktuve“. Tačiau tai, kad žmogus pasaulį išvydo lėktuve, dar nereiškia, kad tai garantuos jam nemokamas keliones lėktuvais visą likusį gyvenimą, kaip įprasta manyti.

„Jet Airways“ yra viena tų oro pervežimų bendrovių, kurios garantuoja tokią privilegiją. Tarp jų yra ir „Thai Airways“ bei „AirAsia“. Štai vienas „Virgin Atlantic“ gimęs kūdikis gavo galimybę nemokamai skraidyti iki 21 metų, o Filipinų oro linijos „Cebu Pacific“ jų skrydžio metu gimusiai mergaitei suteikė pernai metais milijoną skrydžio taškų.