Jam atsiplėšus nuo žemės Pietų Amerikoje ir praėjus kelioms valandoms, kai lėktuvas buvo 12 kilometrų aukštyje virš Atlanto vandenyno, nėščiai keleivei prasidėjo sąrėmiai.

Laimingo atsitiktinumo dėka tarp šiuo reisu skridusių žmonių buvo ir trys medikai, kurie pasistengė, kad viskas pavyktų sklandžiai: su įgulos pagalba orlaivio salono galas ekspromtu buvo paverstas laikina gimdymo palata, kurioje viskas vyko be jokių komplikacijų, o 38 metų Bulgarijos pilietė Desislava ir jos naujagimis Nikolajus po gimdymo jautėsi puikiai.

Skrydžio palydovei Carolinei van Osch apie tai pranešus per garsiakalbius, mamą, naujagimį ir gydytojus visi keleiviai pasveikino aplodismentais.

Tačiau lėktuvas vistiek buvo priverstas nukrypti nuo kurso ir nusileido Mančesterio oro uoste, o iš ten gimdyvė ir kūdikis nuvežtas patikrinimui į ligoninę.

Tai buvo 11-asis gimdymas per 91 metų „Lufthansa“ istoriją. Lėktuvų įgulos yra apmokytos, kaip elgtis tokiais atvejais.

„Tai pirmas toks atvejis per 37 metus trunkančią mano karjerą, lig šiol nebuvau patyręs nieko panašaus. Tai buvo toks pat jaudinantis momentas, kaip ir mano sūnaus gimimas. Vos nusileidus lėktuvui nuėjau pasveikinti mamos ir jos sūnaus.

Visa įgula atliko nepaprastai puikų darbą, tai puikus komandinio darbo pavyzdys, kiekvienas puikiai padarė tai, ką turėjo daryti“, – įspūdžiais apie apie šį įvykį dalijosi skrydžio kapitonas Kurtas Mayeris.

Skrydžio kompanijos rekomenduoja nėščiosioms planuojant kelionę lėktuvu pasitarti su gydytojais.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.