Džiunglių galiūnai užverčia kelius rąstais, grasina sugriauti šiuolaikinę aerodromų įrangą.

"Laukiniai drambliai mums kelia rimtų problemų, trukdo mūsų nuolatinėms operacijoms, kelia pavojų žmonėms ir įrangai", - pareiškė šeštadienį karinių oro pajėgų maršalas K.N.Nairas.

Pasak girininkų, viso to priežastis - padidėjusi dramblių populiacija ir jų natūralios aplinkos niokojimas.

Anot vyresniojo girininko Ritisho Bhattacharjee, dramblių populiacija per pastaruosius 20 metų padidėjo 40 procentų, be to, spartus miškų nykimas verčia juos eiti iš džiunglių.

Jau dvidešimt metų valstiją valdanti vyriausybė draudžia laukinius dramblius gaudyti, prijaukinti drambliai negali būti privati nuosavybė. Todėl jų ir pagausėjo iki daugiau kaip 5 tūkstančių. Prijaukintas dramblys yra Asamo valstijos simbolis; žmonės mano, kad jie neša sėkmę.

Pastaraisiais metais konfliktų tarp žmonių ir laukinių dramblių daugėja, nes šie vis dažniau veržiasi į žmonių gyvenamas vietoves ir ryžių laukus.

Indai ieško būdų, kaip su ta invazija susidoroti. Kelių dešimčių dramblių banda ištrypia laukus, sunaikina derlių, vaikšto po aerodromus. Manoma, kad galima būtų jų neįsileisti apsitvėrus tvoromis, kurių viela tekėtų elektros srovė.