Latvijos prezidento teigimu, V. Putinas buvo pakviestas dar 2010 m., ir šio kvietimo niekas neatšaukė.

Primename, kad atvykęs į Sočio olimpines žaidynes A. Bėrzinis su kolega V. Putinu susitiko du kartus. Apie tai žurnalistams papasakojo pats Latvijos vadovas. A. Bėrzinis pareiškė esąs patenkintas vizitu į Sočį, nes jo metu susitiko su kelių kitų valstybių vadovais, įskaitant ir V. Putiną.

„Akivaizdu, kad mūsų bendradarbiavimas su Rusija sparčiai plečiasi. Tokio pat aktyvumo tikimės ir šiais metais“, - pasakė jis.

A. Bėrzinis papasakojo, kad Sočyje pabendravo ir su Lietuvos bei Estijos premjerais, taip pat su Italijos premjeru, Vengrijos prezidentu, JTO generaliniu sekretoriumi ir kitais. „Turėjau galimybę pasimatyti praktiškai su visais ten buvusiais aukšto rango pareigūnais“, - pažymėjo jis.

A. Bėrzinis Rusijoje dalyvavo Olimpiados atidaryme, iškilmingoje vakarienėje pas Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentą Thomasą Bachą ir valstybių vadovų priėmime pas V. Putiną. Jis taip pat asmeniškai palaikė Latvijos rogučių sporto ir biatlono rinktines, susitiko su sportininkais olimpiniame kaimelyje ir atidarė „Latvijos namus“.