Policija surengė reidą po to, kai praėjusią naktį buvo sulaikyti keturi Rusijos nacionalbolševikai, nelegaliai atvykę į Latviją traukiniu.

Susipažinusi su visa Rusijos nacionalbolševikų apklausų medžiaga ir operatyvine informacija policija pažymėjo, kad jie buvo užsibrėžę tikslą įvykdyti diversiją arba teroro aktą, pranešė ketvirtadienį BNS Latvijos VRM spaudos tarnybos viršininkas Normundas Belskis.

Saugumo policijos viršininko pavaduotojas Didzis Šmitinis sakė BNS, kad Latvijos nacionalbolševikai sulaikyti tiriant kelias anksčiau užvestas baudžiamąsias bylas.

Toliau tirti bylos, užvestos Rusijos nacionalbolševikams, sulaikytiems trečiadienio naktį Daugpilyje, kur jie dabar laikomi, išvažiavo valstybinės policijos ir saugumo policijos atstovai. Visą naktį buvo aiškinamasi, kas galėtų būti sulaikytų Rusijos piliečių bendrininkai tarp vietos gyventojų.

BNS jau pranešė, kad trečiadienio naktį į Latviją iššokę iš traukinio Sankt-Peterburgas - Kaliningradas neteisėtai atvyko 4 Rusijos nacionalbolševikai. Vienam jų šuolis iš traukinio buvo nesėkmingas: lūžus šlaunikauliui jis buvo nuvežtas į Daugpilio ligoninę.