Daugiausiai protestuojančiųjų susirinks Lietuvos pasienyje prie Grenctalės-Saločių ir Meitenės-Kalvių pasienio kontrolės punktų, kur jie ketina nepraleisti nė vieno sunkvežimio. Į akciją žemdirbiai atvažiuos žemės ūkio technika, kuria užtvers automobilių kelią. Galimas dalykas, šie pasienio punktai bus ir visiškai užtverti.

Jeigu Latvijos vyriausybės atstovai nepradės dialogo su žemdirbiais, protesto akcija persikels į Rygą, prie ministrų kabineto pastato, prie kurio gali susirinkti apie 400 žmonių. Leidimą prie vyriausybės rūmų surengti piketą Rygos dūma jau davė.

Savo ruožtu Latgalos krašto žemdirbiai nuo 12 iki 13 valandos užtvers strategiškai svarbių kelių Ryga-Maskva ir Sankt Peterburgas-Varšuva kryžkelę prie Rėzeknės aplinkkelio.

Žemdirbiai reikalauja, kad būtų laikomasi įstatymo kasmet 3 proc. biudžeto išlaidų skirti žemės ūkiui, o cukraus atsargoms šalyje viršijus 10 proc., vyriausybė imtųsi priemonių jį supirkti. Jie taip pat reikalauja sureguliuoti grūdų kainas, įvesti bendrus grūdų kokybės rodiklius, skubiai sutvarkyti pieno ir mėsos produktų bei daržininkystės produkcijos vidaus rinką.

Jeigu šie reikalavimai nebus patenkinti, žemdirbiai žada siekti pirmalaikių parlamento rinkimų ir paraginti rinkėjus nebalsuoti už dabartinės valdančiosios koalicijos partijas.

Atsižvelgdama į būsimas protesto akcijas, Valstybinė pajamų tarnyba rekomendavo krovinių vežėjams važiuoti per Ezerės, Rucavos, Medumo ir Subatės sienos perėjimo punktus.

Muitininkai įspėti apie žemdirbių protesto akcijas ir galimą krovininio transporto srauto padidėjimą per minėtus pasienio punktus.