Pasak ministro, iš viso užtvaros ilgis sieks 90 kilometrų.

„Tai būtina ne tam, kad būtų pastatyta „kinų siena“ tarp Rusijos ir Latvijos, – o nelegalių migrantų srautui apriboti“, – sakė R.Kozlovskis.

Jis dar paaiškino, kaip vyksta sienos pažeidėjo sulaikymo procedūra, kurioje dalyvauja abiejų šalių pasieniečių įgaliotiniai.

„Pareiškiama apie incidentą, pavyzdžiui, kad 10 vietnamiečių iš Rusijos kirto Latvijos sieną; tada būtina konstatuoti pėdsakus, ir Rusija turi šiuos žmones pasiimti atgal“, – nurodė R.Kozlovskis.

Naujoji užtvara bus aprūpinta vaizdo stebėjimo kameromis ir jutiklių sistemomis.

Vykdydama šį sienos apsaugos projektą Latvija taip pat saugo kitas ES šalis, nes „aišku, kad nė vienas iš sulaikytų žmonių visai nenori likti Latvijoje“, – sakė jis.

„Mums reiks sukurti sistemą, kuri leis išvengti sienos kirtimo galimybės ar bent jau paliks neginčijamus pėdsakų įrodymus“, – kalbėjo ministras.
Šiemet šiam sienos apsaugos projektui skirta 0,5 mln. eurų, o kitais metais – daugiau nei 3 mln.

Pastaruoju metu Latvijoje nuolat sulaikomi nelegalūs migrantai. Per praėjusią savaitę netoli sienos buvo sulaikyti 29 Irako piliečiai, kurie pateko į šalį iš Baltarusijos. Vidaus reikalų ministerija anksčiau sakė, kad šalis daugiau nebegali priimti pabėgėlių.

Kroatija ir Slovėnija atvėrė savo sienas pabėgėliams

Kroatija pirmadienio vakarą atvėrė savo sieną tūkstančiams pabėgėlių, susispietusių pasienyje su Serbija. Agentūros AFP duomenimis, apie 2-3 000 žmonių kirto Berkasovo pasienio perėjimo postą.

Netrukus prieš tai paskelbta, kad pabėgėliams atidaryta ir Kroatijos bei Slovėnijos siena. Slovėnija nuo dabar įsileis visus iš Kroatijos atvykstančius pabėgėlius, sakė Slovėnijos vidaus reikalų ministerijos atstovė. Spėjama, kad vien tik pirmadienio vakarą šia galimybe pasinaudos per 6 000 žmonių. Jie greičiausiai tęs savo kelionę Austrijos kryptimi. Tačiau galutinis daugumos pabėgėlių tikslas ir toliau lieka Vokietija.