Vyras vadina save „laimingu“ ir pasakoja apie tai, kaip džiaugiasi neskridęs „EgyptAir“ reisu MS804.

Prancūzas M. Namouras iš pradžių planavo skristi lėktuvu „Airbus A320“, kuris trečiadienio, gegužės 18 dienos, naktį iš Paryžiaus Šarlio de Golio oro uosto pakilo į Kairą. Atvykęs į oro uostą vyras paskutinę minutę persigalvojo ir nusprendė skrydį atidėti kitai dienai.

Kalbėdamas su žurnalistais Paryžiaus oro uoste prieš savo skrydį jis pripažino, kad žinia apie diena anksčiau išskridusio lėktuvo likimą jį sukrėtė.

M. Namouras sako: „Aš pasakiau sau, kad esu išties laimės kūdikis. Tikrai, man labai pasisekė. Nežinau, man tikrai pasisekė, kad atsisakiau šio skrydžio. Kai pirmą kartą išgirdau apie tai per žinias, man užgniaužė kvapą. Atvykus į oro uostą net mano tėvai sakė man nelipti į tą lėktuvą. Ir štai tau“.

„EgyptAir“ lėktuvu skrido 66 žmonės, tarp jų ir ką tik antrą kartą tėvu tapęs britas Richardas Osmanas.

Iš radarų lėktuvas dingo ankstų ketvirtadienio, gegužės 19 dienos, rytą. Pasak Egipto valstybinės televizijos, šalies kariškiai aptiko dingusio lėktuvo nuolaužas už 290 kilometrų į šiaurę nuo Aleksandrijos.

Nors tiksli katastrofos priežastis kol kas neaiški, tačiau pasak pareigūnų, tai greičiausiai buvo teroro aktas. Tyrėjai aiškinasi, ar bomba galėjo būti padėta lėktuve per kurį nors ankstesnįjį jo sustojimą.