Tokie komentarai paskelbti, peržiūrėjus vaizdo juostą, kurioje matyti, kad Barenco jūroje 108 m gylyje gulintis atominis povandeninis laivas pažeistas nuo priekio iki bokštelio. Pažeidimai daug didesni, nei manyta iki šiol.

Pasak Rusijos karinio jūrų laivyno pareigūnų, penktadienį povandeniniame laive su 118 žmonių įgula negirdėti jokių gyvybės ženklų.

"Kursk" dešiniajame borte žiojėja "siaubinga skylė", sakė Rusijos premjero pavaduotojas Ilja Klebanovas, kuris vadovauja specialiai vyriausybės komisijai, ketvirtadienį įvertinusiai gelbėjimo operaciją.

"Gana daug įgulos narių buvo toje laivo dalyje, kuri per žaibišku greičiu vykusią katastrofą buvo pažeista", Šiaurės laivyno uoste Murmanske žurnalistams sakė I. Klebanovas. Jis pridūrė, kad garsų iš sekmadienį nuskendusio "Kursk" nesigirdi gana ilgai.

Ir I. Klebanovas, ir laivyno admirolas Vladimiras Kurojedovas yra sakę, jog deguonis nuskendusiame laive pasibaigs penktadienį, tačiau kiti aukšti karininkai teigė, kad daug vėliau. Ketvirtadienį I. Klebanovas nenurodė, kiek deguonies dar galėtų būti likę.

Pakaitomis dirbančios 4 rusų gelbėtojų kapsulės penktadienį negalėjo pasiekti povandeninio laivo. Stiprios srovės gelbėjimo operacijai trukdo jau 4 dienas, o dėl pakilusio dumblo po vandeniu beveik nieko nebematyti.

Be to, "Kursk" pamažu grimzta į dumblą, sakė laivyno atstovas spaudai Igoris Dygala. Tai esą nėra labai svarbu, bet laivas ir taip guli beveik ant šono ir gelbėtojams sunku pasiekti jo liukus.

Britų ir norvegų gelbėtojai į nelaimės vietą atvyks anksčiausiai šeštadienį ryte, nes Rusija iš pradžių buvo atsisakiusi priimti Vakarų pagalbą.