Praėjus penkioms valandoms nuo protesto pradžios akcijos dalyviai išlipo iš dviejų rato kabinų ir pasidavė policijai. Kurdams užgrobus apžvalgos ratą iš jo teko evakuoti šimtus turistų. Ketvirtadienį policija sakė, kad visi 50 dalyvių buvo suimti.

Kita kurdų grupė buvo užėmusi Europos Komisijos biurą Londone, tačiau nepraėjus nė trims valandoms pasidavė policijai. Buvo sulaikyta 12 žmonių, kuriems dar neiškelti kaltinimai.

Didžiosios Britanijos parlamento durininkai taip pat sakė, jog iš Bendruomenių rūmų visuomeninės galerijos teko jėga išvesti vyrą ir moterį, kurie mosuodami geltona vėliava mėgino sutrukdyti parlamentarų darbui.

Tuo tarpu Turkijoje per saugumo pajėgų reidus 20 šalies kalėjimų žuvo 19 žmonių, policija ir kariai iki šiol mėgina įvesti tvarką dviejuose kalėjimuose.

Kalėjimų šturmas prasidėjo antradienį, buvo siekiama nutraukti du mėnesius besitęsiantį daugiau nei tūkstančio kalinių bado streiką, kuriuo šie protestavo prieš kalėjimų reformą.

140 metrų aukščio Tūkstantmečio ratas Londone yra viena populiariausių vietų tarp atvykstančių turistų. Juo pakilus per pusvalandį galima apžvelgti Didžiosios Britanijos sostinę, parlamentą ir kitas lankytinas vietas. Policija sakė, kad protesto dalyviai į apžvalgos ratą pateko nusipirkę bilietus.