„Jeigu negalėsime pasiūlyti pigių bilietų, žmonės ten nevažiuos“, - sakė jis. Dėl Krymo padėties jis kaltino Ukrainą.
Taip pat per pusę sumažino skrydžių iš Maskvos į Krymą kainas. Dauguma rusų, įkvėpti V. Putino senąją imperiją šlovinančios retorikos ir vejami vilčių pigiai pailsėti, susigundė pasiūlymu, skelbia „The Daily Beast“.

Tai buvo klaida – labai didelė klaida.

Techniškai Krymas tarsi pusiasalis, tačiau iš esmės – sala. Menkas susisiekimas keliais iš Krymo veda į Rytų Ukrainą, kur vyksta neramumai (tiksliau – karas).

Taigi, jeigu iš Rusijos į Krymą atvykote automobiliu (ką padarė daugiau nei 130 tūkst. rusų), ištrūkti galite tik vienu būdu – keltu iš Krymo Kerčės miesto į pagrindinę Rusijos teritoriją.

Atostogos jau į pabaigą, žmonės greitai grįš į darbus, o vaikai – į mokyklas. Bėda ta, kad tai praktiškai neįmanoma.

Eilės prie kelto Kerčėje – tarsi scenos iš siaubo filmų, kur žmonės masiškai bėga nuo kokios nors pabaisos. Kelto tenka laukti ir 30, ir 40 ir net 60 valandų. Manote, kad Juodosios jūros pakrantėje, garsėjančioje šiluma ir saule, laukti vienas malonumas? Klystate – ten karšta kaip pragare.

Minia pusnuogių, suprakaitavusių ir įpykusių turistų blokuoja kelią ir atsisako praleisti automobilius su ukrainietiškais valstybiniais numeriais.

Dauguma minioje laukiančių moterų jau balansuoja ant isterijos ribos, keikia Rusijos susisiekimo ministeriją ir dieną, kai nusprendė vykti į Krymą.

„Visi pamirš Krymo vardą!“ – plūdosi Viktorija Zotova, negalėdama atleisti vyrui, kuris ją nusivežė ne į Turkiją, o į Krymą – „Turkijoje būtų buvę pigiau ir mažiau problemų“.

Keli raumeningi vairuotojai, kaklus pasidabinę storomis grandinėlėmis, apsupo perkėlos darbuotoją ir pradėjo reikalauti iškviesti greitąją pagalbą. Esą eilėje įstrigusiam turistui pavojingai pakilo kraujospūdis.

Policija bando minią raminti, tačiau žmonės nesitraukia. Eilė driekiasi kelis kilometrus. Praeitą savaitę vieną moteris bandė užlįsti – atgal į savo vietą grįžo prakirsta galva. Svajodamas apie gimtuosius namus eilėje nuo širdies smūgio mirė 55 metų turistas.

Perkėlos darbuotojai „The Daily Beast“ sakė, kad nuo birželio 1 iki rugpjūčio 18 dienos į Krymą įvažiavo 132 tūkst. 562 automobiliai. Pusiasalyje jų dar liko daugiau nei 30 tūkst. Keltas plaukia kas pusvalandį, tačiau vienu metu gali perkelti tik kelias dešimtis mašinų.

Kelių policijos pareigūnai rusų mašinas nukreipė į Kerčės oro uostą, antradienį ten jų buvo 700. Šimtai automobilių laukia kelyje.

Keli autobuso iš Simferopolio keleiviai, manę, jog vyksta į Maskvą, garsiai plūstasi. Po 8 valandų laukimo kelionių bendrovė „Medusa“ (už kiekvieną bilietą reikalavusi 80 dolerių) keleiviams pranešė, jog nuo rujpgūčio17 dienos į keltą autobusai nebeįleidžiami.

Žmones, laukusius sausakimšame autobuse, ištiko šokas. Abu autobuso vairuotojai atrodė pasimetę ir nuliūdę – kelias, kuriuo dešimtmečius vežiojo turistus, uždarytas.

„Mes žmonės, o ne smėlio maišai. 49 keleiviai, tarp kurių penki vaikai, o dabar jie mums sako laukti savaitę. Niekas nenori mūsų parvežti atgal į Maskvą“, – piktinasi turistė Jelena Sergejeva.

Dėl visko ji kaltina savo vyrą, kurio sprendimas atnešė tiek bėdų. „Niekada gyvenime nepamiršiu tos dienos, kai įlipome į autobusą, važiavusį į Krymą“, – tvirtina moteris.