Pareigūnas buvo pagrobtas maždaug 16 val. vietos laiku netoli Jaltos jūrų apsaugos divizijos.

Pirminiais duomenimis, maždaug 40 asmenų grupė, tarp kurių buvo daug baikerių, apsupo tarp žmonių buvusį M. Kovalį, atskyrė jį nuo šių žmonių ir „jėga įsisodino į vieną visureigį“.

Spaudos tarnyba pažymi, kad pasieniečiai deda visas pastangas, kad nustatytų M. Kovalio buvimo vietą.

Pirminiais duomenimis, jis šiuo metu galėtų būti Sevastopolyje.

Ginkluoti asmenys sulaikė JT vadovo specialųjį įgaliotinį

Krymo regione trečiadienį ginkluoti asmenys pagrobė Jungtinių Tautų (JT) generalinio sekretoriaus Ban Ki-moono specialųjį įgaliotinį Robertą Serry, pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministerija.

Rusijos pajėgos kontroliuoja Krymo regioną pietų Ukrainoje. R.Serry yra laikomas pagrindiniame šio regiono mieste Simferopolyje, pranešė ministerijos atstovas.

R.Serry pasiųstas į šį Juodosios jūros pusiasalį, kurio kontrolę faktiškai perėmė Rusija, „kritiškai įvertinti situacijos“, sakė anksčiau žurnalistams Kijeve JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas Janas Eliassonas (Janas Eliasonas).

JT paneigė informaciją apie įgaliotinio pagrobimą

JT pasiuntinys Robertas Serry sutiko nutraukti savo misiją Kryme ir palikti regioną po to, kai grupė ginkluotų vyrų užouolė jo automobilį ir paėmė jį įkaitu kavos parduotuvėje - rašo portalas ibtimes.co.uk

Manoma, kad R. Serry išvyko į oro uostą, nes buvo priverstas sutikti su 15 ar daugiau ginkluotų vyrų reikalavimu nutraukti diplomatinę misiją ir palikti kraštą.

JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas Janas Eliassonas portalui tvirtino, kad R. Serry buvo įbaugintas ginkluotų vyrų Sevastopolyje.

„Į tokius veiksmus turėtų būti rimtai sureaguota, jie privalo būti pasmerkti“, - Janas Eliassonas.

JT paneigė ankščiau naujienų agentūros Interfax pranešimą, kad R. Serry buvo pagrobtas ginkluotų vyrų.

JT pasiuntinys iš Krymo išvarytas prievarta

Jungtinių Tautų specialiajam pasiuntiniui trečiadienį jėga neleista atlikti savo misijos Ukrainos Krymo regione – jį sustabdė ginkluoti vyrai ir nusivedė į kavinę, pranešė britų televizijos ITB reporteris Jamesas Matedsas (Džeimsas Meitsas).

Pasak jo, JT pasiuntinį Robertą Serry vienoje kavinių užspeitė priešiška prorusiška minia.

Kai jis sutiko nebetęsti savo misijos, ginkluoti milicininkai palydėjo jį į automobilį, kuris išvažiavo į oro uostą.

Minia aplink skandavo: „Putin! Putin!“

Reuters“ fotografas pranešė, kad prie pastato, kuriuo naudojosi tarptautiniai stebėtojai Kryme atėjo apie 100 protestuotojų, nešinų Rusijos vėliavomis ir skanduojančių „Rusija! Rusija!“ Fotografas matė, kaip per minią buvo išvestas vyriškis ir išvežtas.

Kryme separatistai apribojo Ukrainos žurnalistų teises

Naujoji Krymo vyriausybė, vadovaujama neteisėtai išrinkto ministro pirmininko Sergejaus Aksionovo, apribojo virtinės Ukrainos leidinių žurnalistų profesines teises, svetainei unian.net pranešė Kryme dirbantys žiniasklaidos atstovai.

Naujoji Autonomijos ministrų taryba į savo posėdžius kviečiasi tik Rusijos žiniasklaidos priemonių atstovus ir žurnalistus iš S. Aksionovo vyriausybei pavaldžių Krymo agentūrų, pavyzdžiui, Krymo informacinės agentūros (KIA) ir valstybinės radiokompanijos „Krym“.

Tuo tarpu žurnalistai iš agentūrų UNIAN, „Ukrinform“, „Ukrainskije novosti“, televizijų „Inter“, „1+1“, ICTV, „5 kanal“, 24-ojo kanalo ir kitų žiniasklaidos priemonių negauna nei Ministrų tarybos pranešimų spaudai, nei spaudos konferencijų anonsų, nei pakvietimų į kokius nors kitus viešus renginius.

Kaip skelbė UNIAN, vasario 27 dieną Ministrų tarybos ir Krymo Aukščiausiosios Rados pastatus užėmė nežinomi asmenys. Prokuratūra pradėjo baudžiamąją bylą dėl teroristinio akto.

Vėliau vasario 27-ąją Krymo parlamentas, dalyvaujant nereikšmingam skaičiui deputatų, atstatydino ministrą pirmininką Anatolijų Mogiliovą ir naujuoju premjeru paskyrė partijos „Russkoe edinstvo“ lyderį S. Aksionovą.

Kovo 1-ąją Ukrainos prezidento pareigas einantis Aukščiausiosios Rados pirmininkas Aleksandras Turčinovas paskelbė įsaką dėl neteisėto S. Aksionovo išrinkimo Krymo Ministrų tarybos pirmininku.

Kovo 3 dieną Kryme buvo atjungtos Juodosios jūros televizijos ir radijo kompanijos transliacijos.

Tą pačią dieną S. Aksionovas savo pareiškime apkaltino Ukrainos žiniasklaidos priemones neobjektyviai nušviečiant įvykius šiame regione ir pagrasino apriboti naujienų srautus.

S. Aksionovas taip pat pareiškė, kad Ministrų taryba ir Krymo Aukščiausioji taryba „laikosi maksimaliai atviros informacijos politikos“.