Per ataką, už kurią atsakomybę prisiėmė ekstremistų grupuotė „Al Shabab“, žuvo mažiausiai 17 žmonių. Tarp jų buvo ir užsieniečių, sakė pareigūnai ir greitosios pagalbos vairuotojas.

Du užpuolikai buvo nukauti ir pavyko išlaisvinti 10 įkaitų, tačiau manoma, kad viduje liko dar penki kovotojai. Restorane jie atjungė elektros tiekimą, taip apsunkindami saugumo pajėgų pastangas užbaigti įkaitų dramą, sakė kapitonas Mohamedas Husseinas.

Greitosios pagalbos vairuotojas Khalifas Dahiras sakė, kad ketvirtadienį rytą jis su kolegomis išnešė 17 žuvusiųjų kūnus ir 26 sužeistuosius. Pareigūnai sakė, kad dauguma aukų - jauni vyrai, į piceriją „Pizza House“ ėję kaip tik tuo metu, kai prie įėjimo sprogo automobilyje padėta bomba.

Vienas liudininkų pasakojo, kad užpuolikai buvo apsirengę kariškių uniformomis. Iš įvykio vietos bandžiusius pabėgti žmones jie jėga suvarė į restorano vidų.

Trečiadienio vakarą nugriaudėjęs sprogimas nuniokojo restorano fasadą ir sukėlė gaisrą.

„Al Shabab“ prisiėmė atsakomybę už išpuolį šalimais esančiame Mogadišo elito pamėgtame restorane „Posh Treats“, kuris taip pat buvo apgadintas per sprogimą. Tačiau saugumo pareigūnai tvirtina, kad pagrindinis išpuolio taikinys buvo picerija „Pizza House“.

Somalio grupuotė „Al Shabab“ taikiniais dažnai pasirenka svarbias Mogadišo vietas, tokias kaip kariuomenės patikros punktai, viešbučiai ar teritorija aplink prezidentūrą. Grupuotė pažadėjo suintensyvinti atakas po to, kai naujoji šalies valdžia prieš ją pradėjo naują karinį puolimą.