Socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukos, kuriose matyti Kamunos stovykloje netoli Idlibo provincijos Sarmados miesto nuniokotos palapinės, rašo „BBC News“.

Kai kuriuose pranešimuose teigiama, kad šią ataką surengė Sirijos ar Rusijos kariniai lėktuvai, tačiau ši informacija nėra patvirtinta.

Socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukos, kuriose matyti Kamunos stovykloje netoli Idlibo provincijos Sarmados miesto nuniokotos palapinės, rašo „BBC News“.

Šis oro antskrydis buvo surengtas po dienos, kai buvo pratęstos paliaubos.

Sirijos kariuomenė ir nedžihadistinės sukilėlių pajėgos, spaudžiamos JAV ir Rusijos, sutarė laikytis paliaubų aplink Alepo miestą.

Tuo tarpu visos šalies mastu galiojančių paliaubų buvo laikomasi nuo vasario, tačiau pastaruoju metu joms kilo didžiulė grėsmė, ypač aplink Alepo miestą, kur per pastarąsias dvi savaites susirėmimai nusinešė apie 300 žmonių gyvybių.

Jungtinės Tautos įspėjo, kad žlugus visos šalies mastu galiojančioms paliauboms, kils „katastrofa“ ir kad sieną su Turkija gali užplūsti dar 400 tūkst. pabėgėlių.

Smilkstanti žemė

Kamunos stovykla namus palikusiems žmonėms yra įsikūrusi už 4 km nuo Sarmados ir už 10 km nuo sienos su Turkija.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi stebėjimo organizacija „The Syrian Observatory for Human Rights“ pranešė, kad per antskrydį žuvo 28 žmonės, tarp jų moterys ir vaikai. Dar 50 žmonių buvo sužeisti.
Vietos koordinaciniai komitetai, opozicijos aktyvistų tinklas, nurodė, kad per ataką žuvo apie 30 žmonių, o dar dešimtys buvo sužeisti.

Socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodžiusiose nuotraukose matyti ugnies nusiaubtos mėlynos palapinės ir vis dar rūkstantys dūmai.

Savanorių gelbėtojų organizacija „Sirijos civilinė gynyba“ praneša panašų žuvusiųjų skaičių.
Baltieji rūmai pasmerkė šią ataką.

„Šie žmonės buvo ištikti pačios beviltiškiausios padėties, kokią tik įmanoma įsivaizduoti. Nėra jokio karinių veiksmų prieš juos pateisinimo“, - sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Joshas Earnestas.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas teigė, kad ši ataka buvo „siaubinga“ ir pridūrė: „Visiems akivaizdžiai matyti, kad Basharo al Assado režimas niekina pastangas vėl nutraukti priešiškumą Sirijoje“.

Europos Sąjungos humanitarinės pagalbos komisaras Christos Stylianides socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Šokiruojantis pabėgėlių stovyklos bombardavimas prie Sirijos ir Turkijos sienos yra nepriimtinas. Mintimis esu su žmonėmis, kurie jau pakankamai prisikentėjo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (899)