Per interviu jis sakė, kad tikėtis, jog JAV ir Rusijos santykiuose nebeliktų nesutarimų, būtų „iliuzija“.
„Sėkmingas dvišalių santykių vystymasis priklausys nuo mūsų gebėjimo išspręsti tuos nesutarimus dialogu“, – sakė D. Peskovas. Pasak jo, artimiausiomis dienomis V. Putinas paskambins prezidentui D. Trumpui ir pasveikins jį pradėjus eiti šias pareigas.

D.Trumpas yra pažadėjęs švelninti santykius su Maskva, smarkiai pašlijusius dėl krizės Ukrainoje, karo Sirijoje ir kaltinimų Rusijai įsikišus į JAV rinkimų procesą. Rusijos valdančiojo elito nariai atvirai džiaugėsi dėl šio politikos naujoko pergalės per praeitais metais įvykusius JAV prezidento rinkimus.
Visgi D. Peskovas pabrėžė, kokie iššūkiai šalių laukia siekiant susitarti dėl branduolinių ginklų kontrolės, sudėtingos padėties Sirijoje ir kitų klausimų.

Nors Rusija remia branduolinį nusiginklavimą, jis turėtų būti proporcingas ir neturėtų pažeisti branduolinio pariteto tarp Maskvos ir Vašingtono, sakė Kremliaus atstovas. Šis principas, anot jo, „atlieka svarbų vaidmenį užtikrinant globalų stabilumą ir saugumą“.

V. Putino atstovas pažymėjo, kad skirtinga rusų ir amerikiečių branduolinių pajėgų struktūra yra klausimas, kurį reikia kruopščiai išnagrinėti per derybas.

V. Peskovas taip pat buvo paprašytas pakomentuoti Didžiosios Britanijos dienraščio „The Times“ neseniai paskelbtą interviu su D. Trumpu, kuriame šis pareiškė galintis atšaukti sankcijas Rusijai, paskelbtas 2014-aisiais dėl Krymo aneksijos, jeigu pavyks susitarti dėl branduolinių arsenalų sumažinimo. Kremliaus atstovas sakė, kad šiedu klausimai menkai susiję.

D. Peskovas pabrėžė, kad JAV atlieka itin svarbų vaismenį sprendžiant jau beveik šešerius metus besitęsiantį Sirijos konfliktą. D.Trumpas pasiūlė suvienyti jėgas su Rusija, kovojant su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS).

„Gana akivaizdu, kad be JAV dalyvavimo yra neįmanoma konstruktyviai išspręsti Sirijos problemos“, – sakė jis.

Rusija jau pakvietė D. Trumpo administraciją dalyvauti derybose tarp Sirijos vyriausybės ir opozicijos. Jos vyks pirmadienį Kazachstano sostinėje. Rusija, Turkija ir Iranas tarpininkaus šioms deryboms, tačiau Teheranas prieštarauja, kad jose dalyvautų ir Vašingtonas.

„Šiuo klausimu tarp Maskvos ir Teherano yra tam tikrų nesutarimų“, – pareiškė D. Peskovas. Pasak jo, Sirijos problema „yra pernelyg sudėtinga, kad požiūriai į ją būtų visiškai darnūs“.

„Bet kokie susitarimai yra menkai tikėtini, nes ten įsitraukė pernelyg daug šalių“, – pridūrė jis.
Kalbėdamas apie Ukrainos krizę, dėl kurios Rusijos santykiai su Vakarais dabar yra blogiausi nuo Šaltojo karo laikų, D. Peskovas kritikavo Baracko Obamos administraciją už „nekonstruktyvų“ požiūrį ir išreiškė viltį, kad D. Trumpo administracija jį peržiūrės.