Komentuodamas trečiadienį vakare BBC parodytą filmą „Trečiasis pasaulinis karas: žvilgsnis iš vadavietės“ (World War Three: Inside the War Room), Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas neslėpė nepasitenkinimo.

„Deja, pastaruoju metu mūsų kolegos iš BBC leidžia skelbti gana nekokybišką produkciją. Dėl to mes neskubame kaskart su ja susipažinti“, – sakė D.Peskovas, atsakydamas į žurnalistų klausimą, ar Kremliaus pareigūnai jau matė tą prieštaringai vertinamą filmą.

„Tiesiog gaila gaišti laiką pigiems niekalams“, – pridūrė jis, sakydamas, kad tokios nuomonės laikosi ne vien Rusijos, bet it pačios Britanijos ir kitų šalių ekspertai.

„Deja, tos medžiagos kokybė nutolusi nuo visuotinai pripažinto pasaulinio lygmens, kurį visada demonstruoja ši nuostabi korporacija (BBC)“, – teigė D.Peskovas.

Minėtame filme nagrinėjamas hipotetinis scenarijus, pagal kurį Rusija okupuoja 20 Latvijos miestų netoli abiejų šalių sienos, tokiu būdu palaikydama šalyje įsisiautėjusius prorusiškus separatistus.

Vystantis konfliktui, NATO lyderiai nesugeba susitarti, kaip reaguoti į invaziją, todėl JAV ir Didžioji Britanija nusprendžia pasiųsti savo karius atremti Rusijos puolimui. Maskva į tai atsako branduoline ataka.