Kremliaus pareigūnai teigia, kad Lenkija atsisakė išduoti įvažiavimo leidimus baikerių klubui „Nakties vilkai“ – tai organizacija, kuri palaikė neteisėtą Krymo aneksavimą ir kurios nariai kovojo Rusijos remiamų separatistų pusėje Ukrainos rytuose, rašo rferl.org.

Jungtinės Valstijos dėl atakų Kryme ir kovotojų verbavimo separatistams Ukrainos rytuose „Nakties vilkams“ yra paskelbusios sankcijas.

Lenkija 2015 metais taip pat neįsileido „Nakties vilkų“, kai ši nacionalistinė organizacija per Antrojo pasaulinio karo pabaigos metines planavo minėti sąjungininkų pergalę prieš nacistinę Vokietiją.

„Nakties vilkų“ lyderis Aleksandras Zaldostanovas dažnai pasirodydavo viešumoje kartu su V. Putinu.

Pernai žygis motociklais Maskva - Berlynas, skirtas Pergalės dienai ir surengtas baikerių klubo „Naktiniai vilkai“, vyko balandžio 25-gegužės 9 dienomis. Tada Lenkijos pasieniečiai taip pat neįleido į šalį didžiosios dalies Rusijos motociklininkų.

Savo ruožtu Vokietijos pareigūnai anuliavo vizas kai kuriems Rusijos baikeriams dėl neteisingų duomenų pateikimo ir potencialios grėsmės viešajai tvarkai.

Kelis Rusijos baikerius sustabdė ir Lietuvos pasieniečiai.

Šįmet, kaip praneša „Lenta.ru“, Rusijos baikeriai, dalyvaujantys žygyje „Pergalės keliais - į Berlyną“, startavo penktadienio rytą Pamaskvyje. Jie ketina važiuoti į Vokietijos sostinę per Baltarusiją, Lenkiją, Slovakiją, Čekiją ir Austriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1589)