Demokratų advokatai pažadėjo apeliuoti, o respublikonai tvirtino, jog "laikas viską užbaigti".

Rinkimų kova dar tebevyksta penkiose teismo salėse. Viceprezidentas A. Gore'as siekia paspartinti šią procedūrą, kad neišsektų visuomenės kantrybė, praėjus trims savaitėms po rinkimų.

"Septynios dienos, pradedant nuo rytojaus, visiems balsams nuodugniai ir atidžiai perskaičiuoti", siūlė viceprezidentas. Prieš tai jo advokatai paprašė apygardos teismo nurodyti perskaičiuoti 13 tūkst. abejotinų balsavimo biuletenių iš dviejų apygardų, kurios laikomos palankiomis demokratams.

Tačiau teisėjas paskyrė svarstymą tik šeštadienį. Jis nurodė atsiųsti biuletenius į Talahasį tam atvejui, jeigu nuspręstų jog perskaičiavimas yra reikalingas.

Tuo tarpu respublikonų kandidato George'o W. Busho (Džordžo V. Bušo) advokatai irgi paprieštaravo A. Gore'o tvarkaraščiui, sakydami, kad jiems reikia laiko parengti savo argumentus.

A. Gore'o patarėjai liko nepatenkinti teisėjo sprendimu. Jų manymu, kad visuomenės nuomonė neatsigręžtų prieš A. Gore'ą, palankūs teismų sprendimai jam reikalingi jau per artimiausias dvi ar tris dienas. Ieškodami greičiausio būdo gauti palankų teismo sprendimą, viceprezidento advokatai nagrinėjo "visas teisines galimybes". Viena svarstomų galimybių buvo kreiptis tiesiog į valstijos Aukščiausiąjį teismą.

Politinė kova pasiekė net JAV Aukščiausiąjį teismą. Aplenkę Floridos Aukščiausiąjį teismą ir norėdami užkirsti kelią bet kokiems tolesniems perskaičiavimams, G. W. Busho advokatai kreipėsi į JAV Aukščiausiąjį teismą, prašydami "teisiškai užbaigti" rinkimus.