NATO vadovaujamų KFOR taikdarių teigimu, šeštadienis buvo viena iš ramiausių dienų nuo 1999 metų vidurio, kai Serbijos provincijoje buvo dislokuoti tarptautiniai daliniai. Savivaldybių rinkimų metu budėjo visas 40 tūkstančių užsienio taikdarių kontingentas. "Nėra jokių pranešimų apie incidentus", sakė KFOR atstovas spaudai.

Jungtinių Tautų administracijos vadovas Kosove šeštadienio vakarą pareiškė, kad nepaisant to, jog rinkimus boikotavo serbų mažuma, jie parodė, kad provincijoje įsigali demokratija.

Rinkimus organizavusios ir juos prižiūrėjusios Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) rinkimų vadovas Jeffas Fischeris (Džefas Fišeris) sakė, kad rinkėjų aktyvumas buvo toks didelis, kad paskutiniai balsai buvo atiduotas 1 valandą nakties (23 val. Grinvičo laiku). Anksčiau planuota rinkimus baigti 7 val. vakaro.

Kol kas jis negalėjo pateikti nei tikslaus balsavusiųjų skaičiaus, nei pirminių rinkimų rezultatų, tik patvirtino, jog jie bus paskelbti pirmadienį.

Pirmųjų rinkimų rezultatų nekantriai laukia dvi pagrindinės etninių albanų partijos. Tai - Demokratinė Kosovo lyga (DKL) ir Demokratinė Kosovo partija (DKP). Pirmajai vadovauja Ibrahimas Rugova, kuris beveik dešimtmetį vedė taikų paipriešinimą buvusio Jugoslavijos prezidento Slobodano Miloševičiaus režimui. Antrosios vadovas yra buvęs KLA sukilėlių armijos vadas Hashimas Thaci (Hašimas Tačis).

Manoma, jog daugiau vietų greičiausiai laimės DKL, todėl DKP narių, kurių dauguma yra buvę Kosovo išlaisvinimo armijos kovotojai ir kurie iš esmės kontroliuoja daugelį savivaldybių, reakcija nenuspėjama.