Iki šiol tokie susitikimai vykdavo tik Varšuvoje, o nuo trečiadienio ir Vroclave – informuoja dienraštis „Gazeta Wyborcza”.

Mintis rengti susitikimus su homoseksualių ir biseksualių vaikų tėvais kilo saujelei tėvų, kurie pirmieji nusprendė „išlipti iš spintos“. Kaip sakė viena iš susitikimų iniciatorių Elžbieta Bajan iš Vroclavo, jos dukra yra lesbietė.

„Kai sužinojau, atrodė, visas pasaulis apsivertė, tačiau, kai apie tai pernai pasakiau viešai, sužinojau, jog tokių motinų kaip aš yra ir daugiau”, – sakė ponia Elžbieta. Ji su dar viena motina nusprendė rengti susitikimus su panašaus likimo tėvais.

Iki šiol tokie susitikimai vykdavo tik Varšuvoje. Į juos ateidavo kartais vienas žmogus, kartais du, kartais nė vieno – rašo „Gazeta Wyborcza”.

Lenkijoje, pastebi dienraštis, tėvai įvairiai reaguoja, sužinoję apie savo vaikų seksualinius nukrypimus: vieni juos veda pas psichologus „išgydyti”, kiti – į bažnyčią, kad melstųsi ir grįžtų į tiesos kelią. Pačiu blogiausiu atveju – savo vaikus išvaro iš namų.

Labiausiai apie tai nelinkę kalbėti yra vyrai. Daugelis tėvų tiesiog vengia šios temos, tikėdamiesi, kad jų vaikų elgesys su laiku pasikeis.