Sukilėlių grupuotės M23 atstovas Vianney Kazarama Gomos mieste susirinkusiai miniai sakė, kad jie pasirengę "išlaisvinti" šalį. Jis pridūrė, kad sukilėliai ketina užimti Bukavu mietą, o vėliau patraukti į sostinę Kinšasą.

Kinšasa yra už maždaug 1 600 kilometrų nuo Gomos. Jungtinės Tautos (JT) yra dislokavusios stiprias pajėgas Kongo Demokratinėje Respublikoje, siekdamos padėti vyriausybei įtvirtinti savo valdžią labiausiai įstatymų nesilaikančiose teritorijose šalies rytuose. Tačiau JT pajėgos sukilėlių Gomos mieste nesustabdė, nes neturi leidimo kovoti su M23 grupuote.

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba priėmė rezoliuciją ir griežtai pasmerkė sukilėlių veiksmus bei paragino imtis sankcijų. Tuo tarpu Kongo Demokratinės Respublikos prezidentas Josephas Kabila dėl krizės tariasi su Ruandos ir Ugandos prezidentais. Praėjusį mėnesį JT ekspertai apkaltino Kongo Demokratinės Respublikos kaimynes Ugandą ir Ruandą remiant grupuotę M23

Baiminamasi, kad gali atsinaujinti 1997-2003 metais Kongo Demokratinėje Respublikoje vykęs karas, per kurį žuvo apie penkis milijonus žmonių.