Vietinės žiniasklaidos priemonės praneša, kad lėktuve skrido 72 keleiviai ir 9 įgulos nariai.

Brazilijos nacionalinis transliuotojas Noticias Caracol skelbia, kad lėktuve skrido Brazilijos futbolo komandos „Chapecoense" žaidėjai, skridę į rungtynes Kolumbijoje. Rungtynės su Medeljino „Atletico Nacional" turėjo vykti rytoj.

Lėktuvu skrido Brazilijos futbolo komanda

Žuvusiųjų skaičius ir aplinkybės kol kas nežinomos. Yra pranešimų apie išgyvenusiuosius. Medeljino meras Federico Gutierrezas teigė, kad tai yra didžiulė tragedija, bet mano, jog „realu, rasti išgyvenusiųjų“.

Išsiuntė pagalbos signalą

BBC praneša, kad lėktuvas nukrito kalnuotame regione kelios minutės prieš vidurnaktį vietos laiku (07:00 Lietuvos laiku). CNN skelbia, kad apie 22:00 valandą lėktuvo pilotas išsiuntė avarinę žinutę apie elektronikos sutrikimus lėktuve.

Lėktuvas CP2933 registracijos numeriu dingo iš radarų vėlyvą pirmadienio vakarą netoli Medeljino miesto, į kurį ir skrido. Į įvykio vietą išskubėjo gelbėtojai.

Pirmosios nuotraukos iš avarijos vietos:

Lėktuvas, kuris sudužo Kolumbijoje

Skelbia apie 13 išgyvenusiųjų

Radijas 360 Colombia skelbia, kad išgyvenusiųjų padaugėjo iki 13. Radijas įvardino ir keletą asmenų, išgyvenusių avariją. Tai skrydžio palydovė Jimena Suarez, „Chapecoense" vartininkas Marcos Danilo ir žaidėjas Jacksonas Follmannas.

Pasirodė pranešimų, kad išgyveno ir 27-erių „Chapecoense" gynėjas Alanas Ruschelas.

Orlaivis skrisdamas iš Bolivijos į Medeljiną sudužo Sero Gordo vietovėje, esančioje apie 50 km nuo antro pagal dydį Kolumbijos miesto.

Mero teigimu, į įvykio vietą išskubėjo greitosios pagalbos automobiliai bei gelbėtojai. Trumpųjų skrydžių lėktuvo „British Aerospace 146“ katastrofos priežastys kol kas neaiškios, bet pastarosiomis valandomis Kolumbijoje siautėjo liūtys ir perkūnija

Anksčiau pirmadienį komandos feisbuko puslapyje buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame rodoma, kaip komanda ruošėsi skrydžiui San Paulo Gvaruljoso tarptautiniame oro uoste.

Skrido į superfinalą

Komanda, įkurta 1973 metais, iš nedidelio Šapeko miesto pateko į Brazilijos pirmąjį divizioną 2014 metais, pirmą kartą nuo praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio, ir pateko į Pietų Amerikos futbolo supertaurės (Recopa Sudamericana) finalą praėjusią savaitę, kai įveikė legendinę Argentinos San Lorenso komandą. Brazilijos pirmajame divizione užėmė devintą vietą.

„Manoma, kad lėktuve baigėsi degalai“, – naujienų agentūrai AFP sakė netoliese esančio Sechos miesto meras Elkinas Ospina.

Jo teigimu, į įvykio vietą atvyko pareigūnai, o ligoninės ir sveikatos centrai ruošiasi priimti sužeistuosius.

Medeljino oro uostas savo „Twitter“ paskyroje rašė, kad sudužimo vieta dėl nepalankių orų gali būti pasiekiama tik keliais.

Kolumbijos civilinės aeronautikos agentūra nurodė, kad, reaguodama į nelaimę, į oro uostą išsiuntė savo komandą.

#BREAKING: Last moments on the radar for LMI2933 carrying Brazil's Chapecoense football team; 72 passangers, 7 crew pic.twitter.com/qum4Lyznmd— Amichai Stein (@AmichaiStein1) November 29, 2016

Užuojautą jau pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pietų Amerikos futbolo konfederacija pranešė, kad laikinai sustabdo veiklą.