Dešimtmetis Miguelis Calehras kartu su broliu, 19 metų Shaka, žuvo praeitą ketvirtadienį. Jie vyko į Indonezijos Balio salą, kur pas močiutę ketino praleisti atostogas.

Žuvusiųjų brolis, 16 metų Mika, taip pat turėjo skristi, tačiau į skrydį nebeliko vietų, tad keliavo kitu lėktuvu. Iki skrydžio likus porai valandų Miguelis mamai prisipažino besinervinantis.

„Eilėje oro uoste prie pasų patikros jis prie manęs priėjo ir pasakė: „Mama, myliu tave. Esu laimingas, kad pamatysiu Omą (močiutę), bet labai tavęs pasiilgsiu“, - CNN sakė dviejų sūnų netekusi Samira Calehr.

Netrukus sūnus mamos paklausęs: „Kas nutinka, kai lėktuvas nukrenta?“.

„Atsakiau „Liaukis, nebūk kvailiukas, jau daug kartų skridai. Viskas bus gerai“, - paskutinį pokalbį su sūnumi prisimena moteris.

Panašų nerimą prieš skrydį jaučia dauguma žmonių. Tačiau viena tris vaikus auginusi moteris sako besigailinti, jog neatkreipė dėmesio į sūnaus jausmus.

„Jei tik galėčiau atsukti laiką atgal. Aš jo nesiklausiau. Net nežinau, nerandu žodžių“, - sakė moteris.

Vis dar neatsigaunanti po tragedijos, sukrėtusios ne tik jos šeimą, bet ir visą pasaulį, S. Calehr desperatiškai klausia: „Kodėl jie nepasiėmė mano gyvybės? Juk jie buvo tokie jauni, jiems dar viskas buvo prieš akis. Kodėl? Kodėl mano vaikus? Kodėl ne mane?“.

Moters brolis Harunas CNN sako, jog jo sūnėnas Mika „labai drąsus“ – visai kaip jo mama ir senelė.

„Skausmas užplūsta bangomis. Vieną akimirką esame visiškai palūžę ir nepaguodžiami, o kitą – jau šviesai šypsomės prisimindami, kokie nuostabūs tai buvo berniukai: prisimename gerus, smagius laikus, mums teliko prisiminimai“, - teigia vyras.

Harunas tvirtina, jog berniukai buvo geri mokiniai.

„Jie sunkiai dirbo, buvo sąžiningi, linksmi. Tikra palaima mano seseriai... Jie buvo jos džiaugsmas, akių šviesa, gyvenimo tikslas“, - teigia Harunas.

Berniukų močiutė Yasmine Calehr neslepia, jog šeima palūžusi: „Vien tik ašaros, visi praradome tai, kas buvo mūsų. Jaučiamės taip, lyg būtume praradę dalį savęs“.

Žuvusių berniukų dėdė sako, jog šiuo metu svarbiausia – sulaukti žuvusiųjų palaikų pargabenimo į Nyderlandus. Nori deramai su jais atsisveikinti.

„Kad ir kaip skaudu, norime turėti kapą. Tikimės sulaukti į namus grįžtančių bent dalies palaikų“, - teigia vyras.

Vienintelis tragiškos lemties išvengęs S. Calehr sūnus Mika sako netekęs geriausių draugų, tačiau pažymi, jog ryšys su broliais niekada nenutrūks.

„Jaučiu, jog jie su manimi. Jie mano geriausi draugai, mano broliai. Žinau, jog visada mane saugos, amžinai“, - teigia berniukas.