Jis pakvietė visus savo partnerius Aljanse į Varšuvą ir pareiškė, kad „tai bus gera patirtis“ Lenkijai.

„Kaip bebūtų, bus NATO viršūnių susitikimas Lenkijoje, Varšuvoje – ten, kur kadaise iškilo ir buvo atšaukta Varšuvos sutartis“, – pažymėjo B.Komorowskis.

Andersas Foghas Rasmussenas pažymėjo, kad Velse NATO priėmė aljanso Kovinės parengties didinimo planą.

NATO lyderiai penktadienį susitarė įkurti greitojo reagavimo pajėgas, galėsiančias per dvi paras užimti kovinę padėtį reikiamoje vietoje. Taip siekiama padrąsinti sąjungininkus, sunerimusius dėl krizės Ukrainoje ir stiprėjančio islamo ekstremizmo, pridūrė Aljanso vadovas.

Žengus šį žingsnį, NATO galės „užtikrinti nuolatinį dalyvavimą ... Aljanso rytinėse dalyse rotaciniu pagrindu“, sakė A.F.Rasmussenas, smerkdamas Rusijos agresiją Ukrainoje ir nurodydamasm, kad NATO imsis „reguliariai rengti netikėtas pratybas“.

„Štabas bus Lenkijoje, priekiniai būriai bus dislokuoti rytų Europoje“, – pažymėjo jis. Naująsias pajėgas sudarys sausumos, aviacijos ir karinio laivyno daliniai, nurodė NATO vadovas.

„Jeigu sumanytumėte užpulti bent vieną sąjungininką, susidurtumėte su visu aljansu“, – pareiškė A.F.Rasmussenas, baigiantis dviejų dienų NATO viršūnių susitikimui Velse.

A.F.Rasmussenas sakė, kad naujos pajėgos yra vienas iš daugelio pokyčių, dėl kurių susitarė lyderiai, siekiant užtikrinti greitesnį Aljanso reagavimą ir pajėgumus atremti daugybines saugumo krizes rytuose ir pietuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)