Kaip agentūrai "Interfax" pirmadienį sakė F. Kulovas, opozicija to ir tikėjosi per rinkimus, bet "mes manėme, jog valdžia bus kuklesnė ir rezultatatai bus mažesni negu 1995 metais, kai už dabartinį respublikos vadovą Askarą Akajevą balsavo apie 72 proc. rinkėjų".

"Šįkart buvo smarkiai persistengta, ir šis skaičius - daugiau kaip kaip 74 proc. - kalba pats už save", sakė F. Kulovas.

"Biškeke buvo pritaikyta nauja unikali rezultatų klastojimo technologija, apie kurią mūsų ekspertai papasakos vėliau", teigė "Arnamys" lyderis. Kituose Kirgizijos regionuose, pasak jo, buvo klastojami galutiniai vietos rinkimų komisijų protokolai.

Jis taip pat pažymėjo, kad dabar opozicijos uždavinys - "parodyti liaudžiai, koks pavojingas valdžios vykdomas demokratijos apribojimo kursas". "Tai bus labai sunkus uždavinys, nes visos nepriklausomos žiniasklaidos priemonės Kirgizijoje palaužtos", mano F. Kulovas.

Kandidatas į prezidentus, Liaudies partijos lyderis Melisas Ešimkanovas agentūrai "Interfax" taip pat sakė, kad rinkimų rezultatai "suklastoti ir reiškia demokratijos pabaigą". Pasak jo, visi Liaudies partijos stebėtojai "rinkimų dieną buvo išvyti iš rinkimų apylinkių ", o šeši net gi buvo sulaikyti.