„Po užsitęsusio kraujavimo iš nosies respublikos prezidentas (ketvirtadienį) anksti ryte buvo paguldytas į ligoninę Briuselyje, kur buvo nustatyta, kad to incidento priežastis buvo didelis kraujospūdis“, – sakoma oficialiame pranešime.

68 metų Kipro lyderis po kelių valandų buvo išrašytas, suteikus pagalbą. Jam rekomenduoti likti savo viešbutyje Briuselyje, o jo sveikatos būklę atidžiai prižiūrės gydytojas, sakė vyriausybės atstovas Nikas Christodulidis.

Prognozuota, kad per šį viršūnių susitikimą N.Anastasiades pasmerks Turkijos geologinių tyrimų laivo įplaukimą į Kipro išskirtinę ekonominę zoną, kur Nikosija leido daugiašalėms bendrovėms ieškoti potencialių energetikos išteklių telkinių.

Reaguodamas į šį Turkijos įsibrovimą, Kipras pareiškė blokuosiantis bet kokių naujų skyrių atvėrimą derybose dėl Ankaros stojimo į Europos Sąjungą.

N.Anastasiades neseniai įšaldė JT globojamas taikos derybas su turkiškąja Kipro bendruomene padalytoje saloje, kai Ankara paskelbė ieškosianti dujų ir naftos Kipro vandenyse.

Konservatyvių pažiūrų N.Anastasiades buvo išrinktas prezidentu 2013 metų vasarį, likus kelioms dienoms iki Kipro derybų su tarptautiniais skolintojais dėl skausmingo 10 mlrd. eurų (34,5 mlrd. litų) finansinės pagalbos paketo.

Jis yra giriamas, kad atitolino šalį nuo bankroto slenksčio ir užtikrino, kad jos ekonomika nepatirtų dviženklės recesijos, kurios daugelis baiminosi.