Keturi „maištininkai“ privažiavo prie partijos biuro Karakašo apygardoje ir „detonavo sprogstamąjį įtaisą“. Šio incidento metu žuvo du žmonės, o dar trys buvo sužeisti, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, cituodama vietos pareigūnų pareiškimą.

Užpuolikus nušovė policija, pridūrė „Xinhua“, tačiau nenurodė, ar jie buvo nukauti įvykio vietoje, ar vėliau tądien.

Vakariniame Sindziango regione gyventojų daugumą sudaro musulmonai uigūrai, kurie skundžiasi patiriantys diskriminaciją ir jų kultūros bei religijos varžymą.

Šį regioną dažnai krečia neramumai. Kinijos valdžia tvirtina, kad smurtas Sindziange yra terorizmas, susijęs su užsienio jėgomis.

Tačiau daugelis užsienio ekspertų, komentuojančių Pekino vykdomą saugumo ir etninę politiką Sindziange, tvirtina, kad uigūrų smurto išpuoliai veikiausiai yra nulemti vidaus veiksnių ir kad nėra jokių įrodymų apie jų ryšius su užsienius.

Pasak jų, Kinija gerokai perdeda uigūrų keliamą grėsmę norėdama pateisinti savo griežtas saugumo priemones gamtos išteklių turtingame regione.

2015 metų lapkritį per 56 dienas trukusią policijos operaciją buvo likviduoti 28 uigūrų „teroristinės grupuotės“ nariai. Operacija buvo surengta po dviem mėnesiais anksčiau įvykdytos atakos vienoje akmens anglių kasykloje Aksu prefektūroje, per kurią žuvo 16 žmonių.

2014 metų kovą per išpuolį pietvakarinio Kunmingo miesto geležinkelio stotyje mačetėmis ginkluoti užpuolikai nužudė 31 žmogų, o dar 143 sužeidė. Dėl šios atakos, kurią daugelis vadino Kinijos „Rugsėjo 11-ąja“, buvo apkaltinti keturi Sindziango separatistai.

Dviem mėnesiais vėliau dar 39 žmonės žuvo Sindziango sostinės Urumčio turguje, kur užpuolikai susprogdino kelias bombas ir traiškė žmones dviem visureigiais.