Hua Haifengas, kuris su dviem kolegomis slapta dirbo Dziangsi provincijoje, buvo policijos sulaikytas ir apkaltintas neteisėtu pasiklausymo prietaiso naudojimu, naujienų agentūrai AFP sakė Niujorke įsikūrusios organizacijos „China Labor Watch“ direktorius Li Qiangas.

Hua Haifengo žmonai Deng Guilian apie vyro areštą Dziangsi pareigūnai pranešė antradienį. Su Hua Haifengu ir dviem kitais minėtais aktyvistais, Li Zhao ir Su Hengu, susisiekti neįmanoma nuo sekmadienio.

„Per 17 (šios organizacijos darbo) metų atlikome nesuskaičiuojamą daugybę tokių tyrimų ir niekada nekildavo jokių problemų“, – sakė Li Qiangas, kuris pažymėjo, jog įtaria, kad tokios atsakomosios priemonės gali būti susijusios su I.Trump prekės ženklu.

„Dziangsi policijos kaltinimas neturi faktinio pagrindo“, – sakė jis.

Li Qiangas nurodė, kad aktyvistai vykdė tyrimus dviejuose fabrikuose, priklausančiuose dideliam batų gamintojui „Huajian Group“. Vienas tų fabrikų yra Donguango mieste pietinėje Guangdongo provincijoje, o kitas – Dziangsi provincijos Gandžou mieste.

„Kreipiamės į prezidentą (Donaldą) Trumpą, pačią Ivanką Trump ir su ja susijusią prekės ženklo kompaniją, (ragindami) ginti mūsų aktyvistus ir spausti (juos) paleisti“, – sakė Li Qiangas.

Minėtoje gamykloje gaminami produktai ne tik I.Trump, kuri yra JAV prezidento dukra ir patarėja, bet ir kitiems užsienio prekės ženklams, tarp jų – „Coach“, „Nine West“, Karlo Lagerfledo ženklui, „Kendall + Kylie“.