Daugiau nei 200 gelbėtojų, tarp jų ugniagesiai, ginkluotos policijos pareigūnai ir ekspertai dirba Džinšangu kasykloje Laisu mieste, Čongčingo rajono Jončuanio savivaldybėje, skelbia naujienų agentūra „Xinhua“.

Pasak pranešimo, pirmadienio rytą nugriaudėjusio sprogimo metu šachtoje po žeme buvo 35 kalnakasiai, iš kurių dviems pavyko išsigelbėti.

Po sprogimo privačioje kasykloje, kurioje per metus turėtų būti iškasama po 60 tūkst. tonų anglies, visoms Čongčingui priklausančiose kalnakasybos įmonėse nurodyta nutraukti darbą dėl saugumo patikrų.

Tokios nelaimės neretai nutinka, kai ugnis ar elektros žiežirba uždega dujas, besiveržiančias iš anglių tarpsluoksnių. Ventiliacijos sistemos turėtų užtikrinti, kad dujos nesikauptų.

Rugsėjo mėnesį šiaurės vakariniame Ningsia regione esančioje kasykloje įvykęs sprogimas nusinešė mažiausiai 18 žmonių gyvybes. Dar 19 darbininkų žuvo per sprogimą šiaurinėje Šansi provincijoje kovą.

Kinijos kasybos pramonė ilgą laiką buvo tarp pačių pavojingiausių pasaulyje, bet saugumo gerinimas ir mažesnių, pavojingesnių šachtų uždarymas žūstančių kalnakasių skaičių pastaraisiais metais sumažino. Dabar, pasak pareigūnų, per metus žūsta mažiau nei 1 tūkst. kalnakasių.

Tačiau žmogaus teisių gynėjai sako, kad tikras žuvusiųjų skaičius yra gerokai didesnis, nes ne apie visas nelaimes pranešama oficialiai.

Kinija yra didžiausia pasaulyje anglių gamintoja ir vartotoja.