Tilto ilgis siekia 430 metrų, plotis – 6 metrus, jis nutiestas 300 metrų aukštyje. Naujausiais duomenimis, vienu metu tiltas gali išlaikyti 600 žmonių, anksčiau skelbta, kad vienu metu ant jo gali būti 800 žmonių. Per dieną tiltą gali aplankyti 8 tūkst. žmonių. Bilietus galima nusipirkti kasoje arba užsisakyti internetu.

Agentūros „Xinhua“ duomenimis, tilto statyba kainavo 3,4 mln. JAV dolerių. Tiltas baigtas statyti 2015 m. gruodį.

Tiltas Džandziandzės nacionaliniame parke Hunano provincijoje turėjo būti atidarytas lankytojams iki 2016 metų gegužės 1 d., bet statyba užsitęsė. Buvo atlikta apie šimtą tilto stiklinės dangos saugumo bandymų. Taip pat buvo tiriama, kokį poveikį tilto atsparumui daro temperatūros pokyčiai ir siūbavimas nuo vėjo.

Kaip informuoja „China News Service“, kasos atidarytos šeštadienį 7 val. vietos laiku (02.00 val. Lietuvos laiku)., o jau iki 8 val. ryto visi bilietai buvo išpirkti. Šeštadienis – pirmoji oficiali diena, kai tiltas atidarytas bandomuoju režimu. Lankytojai jame apsilankyti galės kasdien nuo 7 val. ryto iki 17 val. vietos laiku.

Ankstesnis ilgiausio stiklinio tilto rekordas taip pat pasiektas Kinijoje. 2015 m. rudenį Šiniudžajaus nacionalinio parko Hunano provincijoje buvo atidarytas 300 m ilgio tiltas, kybantis virš 180 metrų gylio kanjono. Jis pavadintas „Didvyrių tiltu“.