Rusijos aviakompanijos "Aeroflot" darbuotojai informavo, jog pirmadienio rytą M.Miloševičius su diplomatiniu pasu "Aeroflot" lėktuvu atskrido į Pekiną, tačiau po maždaug dviejų valandų "dėl problemų su viza" vėl sėdo į tą patį lėktuvą.

Prieš tai buvo spėliojama, kad oficialusis Pekinas, nuosekliai rėmęs nuverstąjį S.Miloševičių, gali būti pasirengęs pasiūlyti jam ir jo šeimai prieglobstį. Be to, sklido gandai apie į Pekiną pervedamus pinigus ir net Jugoslavijos aukso rezervus.

S.Miloševičiaus sūnui Maskvoje įveikti problemas dėl vizų padėjo buvusio prezidento brolis ir ambasadorius Rusijos sostinėje Borislavas Miloševičius.

Dauguma Pekine akredituotų Vakarų diplomatų abejojo, kad Kinija sutiktų priimti Miloševičių klaną. Tuo Kinija, šiais duomenimis, būtų pažeidusi jos labai vertinamą nesikišimo į kitų valstybių vidaus reikalus principą. Tai iš esmės reikštų konfliktą su naująja Jugoslavijos Vyriausybe bei su kai kuriomis iš įtakingiausių pasaulio valstybių, norinčių, kad S.Miloševičius stotų prieš teismą kaip karo nusikaltėlis.

Šeštadienį Kinija pasveikino naująjį Jugoslavijos prezidentą Vojislavą Koštunicą ir griežtai paneigė pranešimus apie į jos teritoriją pergabentą auksą. Vienas iš įtakingiausių Serbijos ekonomistų Mladianas Dinkičius penktadienį tvirtino, esą į Pekiną išskrido lėktuvas su auksu, kurio vertė 150 mln. JAV dolerių.