Jang Song Thaeko giminaičiai taip pat sulaukė mirties bausmės – sekmadienį pasirodė pranešimų, jog tokių veiksmų imtis nurodė pats Šiaurės Korėjos lyderis.

Pačiam Kim Jong Uno dėdei mirties bausmė buvo įvykdyta dar gruodį – jis buvo apkaltintas planavęs valdžios perversmą. Dabar Šiaurės Korėjos pareigūnai mirties bausmę įvykdė ir lyderio dėdės vaikams bei anūkams, Pietų Korėjos „Yonhap“ naujienų agentūrai patvirtino net keli šaltiniai.

Pranešama, kad tarp naujausių Kim Jong Uno aukų - Jang Song Thaeko svainis ir šalies ambasadorius Kuboje bei Jang Song Thaeko sūnėnas ir ambasadorius Malaizijoje, patvirtino anonimais pageidavę išlikti šaltiniai.

Skelbiama, jog Jang Song Thaeko giminaičiais atsikratyta neilgai trukus po jam gruodžio 12 dieną įvykdytos mirties bausmės – tai reiškia, jog Šiaurės Korėjos lyderis pageidavo, kad neliktų nei menkiausio prasikaltusio dėdės pėdsako, naujienų agentūrai „Yonhap“ sakė vienas šaltinis.

Agentūra skelbia, jog vieni Jang Song Thaeko giminaičiai buvo sušaudyti kitų žmonių akivaizdoje, „nes drįso pasipriešinti areštui“, o kiti pasmerktajam artimi asmenys kartu su šeimomis ištremti į atokiausius šalies kaimelius.

„Yonhap“ skelbiami pranešimai nėra oficialiai patvirtinti. Pastarosiomis savaitės apie Šiaurės Korėją sklando pačių įvairiausių gandų.

Kalbant apie šiuos konkrečius pranešimus, nemenka tikimybė, jog jie nėra laužti iš piršto. Šalies valdžios neapykanta Jang Song Thaekui pasiekusi sunkiai suvokiamą mastą.

Skelbiama, jog ambasadoriai buvo nužudyti pakeliui į Šiaurės Korėją iš diplomatinės tarnybos – nuo pareigų užsienyje jie buvo nušalinti po to, kai praeitą gruodį Jang Song Thaekas pateko į Kim Jong Uno nemalonę.

Šiaurės Korėjoje pastaruosius kelis dešimtmečius taikomas „prielaidos, kad asmuo yra kaltas, nes turi ryšių su kaltu asmeniu“ principas – naikinami asmenys, kraujo ryšiu bent menkiausiai susiję su disidentais ar pabėgėliais.

„Yonhap“ naujienų agentūra, turinti artimų ryšių su Pietų Korėjos valdžia ir žvalgybos žinybomis, praeityje ne kartą dėl naujienų iš Šiaurės Korėjos klydo. Nepaisant to, ji išlieka patikimiausia naujienų iš Pchenjano skelbėja: ji pirmoji pranešė apie Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) mirtį – šį faktą Šiaurės Korėja patvirtino tik po kelių dienų.

Jang Song Thaekui mirties bausmė įvykdyta dėl pačių įvairiausių nusikaltimų prieš valstybę – pradedant bandymu nuversti šalies valdžią ir baigiant svetimoteriavimu.

Valdantysis Šiaurės Korėjos režimas Kim Jong Uno dėdę pasmerkė kaip „pasibjaurėtiną padugnę“, vieną po kito „dariusį nusikaltimus ir išdavystes“. Jo mirtis buvo pirmasis toks atvejis nuo XX amžiaus 6-ojo dešimtmečio, pribloškęs Šiaurės Korėjos stebėtojus iš viso pasaulio.