Remiantis dienraščio turimais duomenimis, dešinę koją jis susižalojo dar birželį, per vieną iš pažintinių kelionių, tačiau ilgą laiką problemą ignoravo, kol galiausiai pradėjo šlubuoti.

Šiuo metu Kim Jong Unui tenka kęsti reabilitacijos kursą klinikoje, kur gydomi įtakingiausi šalies partijos nariai.

Šiaurės Korėjos lyderis viešumoje nesirodė nuo rugsėjo 3 dienos. Jis taip pat nedalyvavo ir rugsėjo 25 dieną vykusiame šalies parlamento rudens sesijos posėdyje.

Anksčiau specialistai spėjo, kad vadovo šlubčiojimas susijęs su antsvoriu, kurį 31 metų lyderis augina dėl patiriamo streso ir sūrio „Emmental“, prie kurio įprato besimokydamas Šveicarijoje.

Kaip teigia Pietų Korėjos televizijos kanalas YTN, visą laiką Kimų dinastijos vyrai kentėjo dėl širdies problemų, kurias dar sustiprina nesveika mityba ir rūkymas. Be to, anot žurnalistų, Kim Joun Uną gali varginti ir kraujagyslių ligos (pavyzdžiui, podagra).

Tačiau yra ir tokių, kurie įsitikinę: Šiaurės Korėjos lyderis antsvorį augina specialiai – be saiko mėgaujasi gardžiais valgiais, o jo žmonės badauja.

Esą jaunasis vadovas nori būti panašus į savo senelį, kuris šalyje garbinamas kaip jos įkūrėjas.

Praėjus net ir 20 metų po jo mirties, jis vis dar laikomas amžinuoju šalies prezidentu. Be to, Šiaurės Korėjoje apkūnūs žmonės laikomi patraukliais.