Nors laida parodyta lapkričio 14 dieną, tačiau skandalas kilo tik šią savaitę, kai filmuota medžiaga pasirodė internete ir į ją atkreipė dėmesį užsienyje. Kadangi pranešdama apie prezidento Dmitrijaus Medvedevo dalyvavimą Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo (APEC) forumo suvažiavime Havajuose T. Limanova gestą, kuris visuotinai laikomas nepadoriu, parodė vos paminėjusi Baracko Obamos pavardę, Vakaruose pradėta įtarti, kad žinių vedėja apgalvotai norėjo įžeisti JAV prezidentą ir netgi galimai dalyvauja Rusijoje rinkimų išvakarėse startavusioje antiamerikietiškoje kampanijoje.

Komentuodama suvažiavimo naujienas T. Limanova pabrėžė, kad „Dmitrijus Medvedevas šiandien tapo Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo organizacijos pirmininku“ ir pridūrė, kad „anksčiau šį postą užėmė Amerikos prezidentas Barackas Obama“. Iškart po šių žodžių, nepakeldama akių ir toliau skaitydama tekstą, pranešėja pakėlė į viršų kairę ranką su ištiestu viduriniu pirštu. Tada ekrane pasirodė filmuotas vaizdas, kuriame matyti Rusijos prezidentas, besilankantis APEC suvažiavime.

REN TV vadovybė po žiniasklaidoje kilusių audringų diskusijų apie šią kuriozinę istoriją nusprendė pašalinti T. Limanovą iš eterio „už nepriimtino gesto panaudojimą (prilygstančio necenzūriniam išsireiškimui“ bei „grubų eterio disciplinos pažeidimą ir neprofesionalumo demonstravimą“.

„Ramiai ir supratingai reaguoju į REN TV vadovybės sprendimą, - sakė V. Limanova. - Greičiausiai kanalo vadovybė nusprendė šį absurdišką kuriozą vertinti rimtai, o aš tokią poziciją visiškai suprantu ir gerbiu. Suvokiu, kad šią situaciją vieni vertina ironiškai, kiti rimtai. Suprantu, kad apvyliau kanalą ir, galbūt, įžeidžiau žiūrovus“. Anot jos, situacija absurdiška ir neverta tų pastangų, kurias pademonstravo žurnalistai, pūsdami kad ir nedidelį, bet tarptautinį skandalą.

„Viskas taip susiklostė todėl, kad užrašai anglų kalba „YouTube“ pritraukė Vakarų žiūrovų dėmesį, netrukus prisijungė žurnalistai. Tai puikus pavyzdys to, kaip galima interpretuoti faktus. Vakarų spaudoje skaitytojams tai buvo pateikta kaip konspiracinė teorija, ir buvo tiek nesąmonių prikalbėta, kad trūksta žodžių. „YouTube“ pasirodžiusio įrašo komentaruose sulaukiau tiek rasistų palaikymo žodžių! Prezidentui Barackui Obamai esu ypač lojali ir mano gestas niekaip nebuvo susijęs su gerbiamu JAV prezidentu“, - patikino T. Limanova.