Pranešama, kad susirinkusieji bandė nugriauti atitvėrimą, bet tada policija sulaikė vieną protestuotoją. Žmogų, manoma, atėjusį į ambasadą balsuoti, sumušė, informuoja „112 Ukraina“.

Iš pradžių buvo pranešama apie 10 protestuotojų. Vėliau televizija „112 Ukraina“ pranešė, kad prie ambasados susirinko apie 100 žmonių. Tarp susirinkusių yra ir Kijevo miesto tarybos narys, nacionalistinio judėjimo „Svoboda“ atstovas Igoris Mirošničenka.

Korespondento „RIA Novosti“ teigimu, įėjimas į ambasadą atlaisvintas. Kiti šaltiniai šios informacijos nepatvirtino.

„Interfax“ praneša apie muštynes prie Rusijos generalinio konsulato pastato Odesoje, kur irgi vyksta balsavimas. Agentūros korespondento teigimu, įėjimą į pastatą bandė užblokuoti keli organizacijos „Pravyj sektor“ (kuri uždrausta Rusijoje) aktyvistai. Du aktyvistus sulaikė.
TV „112 Ukraina“ duomenimis, 11 val. vietos laiku Rusijos ambasadoje Kijeve buvo balsavę apie 20 žmonių. Odesoje, „Interfax duomenimis“, tokiu laiku buvo balsavę apie 30 žmonių.

Ukrainoje atidarytos keturios apylinkės balsuoti rinkimuose į Rusijos Valstybės Dūmą: ambasadoje Kijeve ir diplomatinėse atstovybėse Odesoje, Charkove ir Lvove.

Anksčiau Ukraina skelbė, kad dėl Krymo prijungimo nebus galimybės surengti rinkimų į Valstybės Dūmą jos teritorijoje. Vėliau Kijevas pareiškė, kad balsavimo dieną saugos Rusijos atstovybes įprastu režimu.

Žemas rinkėjų aktyvumas

Vidutinis rinkėjų aktyvumas rinkimuose į septintąją Valstybės Dūmą žemas. 10.47 val. Maskvos laiku vidutinis rinkėjų aktyvumas siekė 10,8 proc., pranešė Rusijos centrinės rinkimų komisijos (CEC) vadovo pavaduotojas Nikolajus Bulajevas, rašo TASS.

„Vidutinis rinkėjų aktyvumas visoje šalyje šiek tiek didesnis nei 10 proc.“, - sakė jis.

Į septintąją Valstybės Dūmą deputatai renkami pagal mišrią rinkimų sistemą. Tai reiškia, kad 225 parlamentarus piliečiai rinks pagal partijų sąrašus, o kitus 225 - vienmandatėse apygardose.

Rinkimuose balsavimo teisę turi daugiau nei 111 mln. žmonių. Balsuoti galima už kandidatus iš 14 partijų.