Dokumentinio filmo režisierius – Valerijus Balajanas.

„Daug garsiai šaukiančių „Putinas – vagis!“, bet kodėl vagis, kaip tai gali būti, nežino niekas. Mes atsakėme į šiuos klausimus, atsakėme dokumentais. Kiekvienas teiginys paremtas faktais, dokumentais, liudijimais. Čia ir slypi tyrimo galia – viskas dokumentuota“, – sako filmo režisierius.

Filmo pagrindą sudaro dvejus metus trukusio Rusijos žurnalistų, šiuo metu gyvenančių Europoje – Anastasijos Kirilenko ir Vladimiro Ivanidzės – tyrimo rezultatai.

Žurnalistai analizavo V. Putino ryšius su Rusijos nusikaltėlių pasauliu ir kriminalines pinigų plovimo schemas, kurių pradžia siekia paskutinį XX amžiaus dešimtmetį.

„Būtų neblogai, jeigu filmą pažiūrėtų ir vokiečiai, ir austrai. Visi ras naudingos ir reikalingos informacijos“, – sako V. Balajanas ir pabrėžia, kad informacijos tikrai pakaks visiems.

„Pamenu vieną pavojingą situaciją: kai filmavome kooperatyve „Ozero“. Tai, ką pamatysite filme – tik ledkalnio viršūnė, nes ten daugybė apsaugos darbuotojų.

Jie patys viską filmavo – mus, filmavo ir automobilį, kuriuo atvažiavau, registracijos numerius. Kažkam skambino, kažkam atsiskaitinėjo. Tai buvo vienintelė tokia keista ir pavojinga situacija“, – svoboda. org sakė režisierius, paklaustas, ar filmavimo metu buvo pavojingų akimirkų.

„Iš tikrųjų mes, tie keturi žmonės, kurie ir kūrėme šį filmą, buvome sutarę apie jį nesusirašinėti internete – kad nenutekėtų informacija.

Puikiai supratome: tema tokia, kad jokiais būdais nevalia viešintis.

Mums pavyko to išvengti, nors intensyviai dirbome aštuonis mėnesius“, – sakė jis.

„Norėčiau, kad mano filmas būtų žiūrimas Naujųjų naktį vietoj „Likimo ironijos“, – juokauja režisierius V. Balajanas.

„Kreipiuosi į visus žiūrovus – prašau atsisiųsti šį filmą ir platinti, kad niekas negalėtų užblokuoti peržiūros“, – pataria jis.