Šių priemonių Kijevas žada imtis nuo šių metų spalio 25 d. Draudimas pateikti į Ukrainos teritoriją būtų taikomas didžiųjų Rusijos oro linijų „Aeroflot“ ir „Transaero“ lėktuvams, praneša BBC.

Taip pat ketinama uždrausti ir tranzitinius skrydžius iš Rusijos, jei lėktuvuose bus karių ar dvejopos paskirties prekių.

Maskva savo ruožtu apibūdino tokį Ukrainos sprendimą beprotybės apraiška ir pažadėjo imtis greito atsako.

Po mėnesį trukusių įtemptų derybų Ukrainai ir Rusijai pavyko pasiekti susitarimą dėl gamtinių dujų tiekimo į Ukrainą ateinančią žiemą.

Ši sutartis, kurios priėmimui tarpininkauja Europos Sąjunga (ES), parafuota Briuselyje, tačiau būtina atlikti tam tikras procedūras, kad sutartis būtų pasirašyta.

Ankstesni ginčai tarp Rusijos ir Ukrainos sutrikdė dujų tiekimą ir sukėlė rimtų kliūčių dujų tiekimui iš Rusijos į ES šalis nares.

Apie sprendimą drausti skrydžius pranešė Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas.
„Rusijos lėktuvai su Rusijos vėliava neturi patekti į Ukrainos oro uostus“, - pareiškė jis.

Ukrainos aviacijos tarnybų atstovai vėliau patikslino, kad šis draudimas bus pradėtas taikyti nuo spalio 25 d.

Praėjusią savaitę Ukraina ėmė taikyti sankcijas 400 fiziniams asmenims ir 90 bendrovių, daugelis iš kurių veiklą vykdo Rusijoje ir yra prisidėjusios prie 2014 m. kovo mėn. įvykdyto Krymo užėmimo.

Reaguodami į Ukrainos pranešimą dėl draudimo, Rusijos atstovai teigia, kad bus privesti imtis atitinkamų priemonių.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad tuo atveju, jei šis draudimas įsigaliotų, jis taptų dar viena beprotybės apraiška.