Nualpęs karys

Turbūt vienu iš daugiausiai dėmesio sulaukusių atsitikimų per Ukrainos prezidento inauguracijos ceremoniją tapo nualpęs karys, stovėjęs ant raudono kilimo, kuriuo P. Porošenka ėjo parlamento rūmų link, kur buvo duota priesaika, rašo kyivpost.com.

Atvykus P. Porošenkai, karys, stovėjęs karštyje daugiau nei valandą prieš atvykstant naujajam prezidentui, nualpo, rašo kyivpost.com.

Kai tik naujai išrinktas prezidentas atvyko, ginklą laikęs karys parklupo ant kelių, vis dar mėgindamas išlaikyti rankose ginklą, tačiau jam to nepavyko padaryti. išvykdamas iš parlamento rūmų, P. Porošenka stabtelėjo prie šio kario ir kažką jam pasakė.

Informacija apie šį įvykį pasklido socialiniuose tinkluose. Tai, jog šiam kariui iš rankų iškrito ginklas, buvo interpretuojama kaip geras ženklas, žadantis, jog pavyks išspręsti saugumo problemą Rytų Ukrainoje bei suvaldyti separatistus.

Šis nutikimas taip pat priminė 2010 m. tuometinio prezidento Viktoro Janukovyčiaus inauguracijos ceremoniją, kurios metu taip pat įvyko incidentas. Vienam iš apsauginių nepavyko nulaikyti sunkių medinių durų ir jos užsivėrė prieš pat įžengiant V. Janukovyčiui, kuris vos per plauką išvengė sužeidimų. Tai buvo palaikyta blogu ženklu, kuris, žinia, paistvirtino. Taigi šeštadienį ne veltui buvo akylai stebima, kaip pastato durys „elgsis“ šįkart. Naujajam prezidentui į salę pavyko patekti be kliūčių.

Vyko be palydos

Po prezidentinės priesaikos davimo, P. Porošenka vyko į Ukrainos parlamentą be palydos, o keliai nebuvo uždaryti. Buvusio Ukrainos prezidento V. Janukovyčiaus inauguracijos ceremonijos dieną judėjimas buvo sutrikdytas net kelias valandas.

Juokingas kalambūras

Kreipdamasis į tautą ir kalbėdamas apie taiką, P. Porošenka pabrėžė, kad būtina būti pasirengusiems karui.

„Būtina laikyti paraką sausą“, - pasakė jis cituodamas gerai žinomą posakį. Tai nuskambėjo gana ironiškai, nes naujojo prezidento pavardės šaknis kilusi nuo žodžio „parakas“. Daug kas buvo linkę manyti, kad P. Porošenka tikslingai panaudojo šį žodžių žaismą tam, kad pademonstruotų savo humoro jausmą.

Komunistai liko nesužavėti

Sakydamas inauguracijos kalbą, jis pasakė: „Krymas visada priklausė, priklauso ir priklausys ukrainiečiams“. Parlametarai atsistojo ir į šiuos jo pasakytus žodžius sureagavo garsiais plojimais. vienintelės parlamentinės frakcijos nariai, kurie liko sėdėti, - tai komunistai. Be to, jie taip pat negiedojo Ukrainos himno.

Pirmoji ponia

P. Porošenkos žmona Marina Porošenko į parlamentą atvyko kartu su jauniausiu iš jų keturių vaikų - 13-mečiu Mykola. P. Porošenkai duodant prezidentinę priesaiką, ji stovėjo šoniniame balkone.

Į ceremoniją ji atvyko vilkėdama vieno iš Ukrainos dizainerių kurta suknele. Kažkodėl ji nebuvo užsimovusi vestuvinio žiedo, nors jų santuoka trunka jau ne pirmą dešimtį metų bei apie ją vykstant priešrinkiminei kampanijai buvo kalbama nemažai.

Buvusio prezidento V. Janukovyčiaus atveju, jo inauguracijos ceremonija buvo vienintelis oficialus renginys, kuriame dalyvavo jo žmona. Visą kitą laiką jo žmona Liudmila gyveno atskirai nuo V. Janukovyčiaus Donecke. Jam pabėgus iš Ukrainos išaiškėjo kad V. Janukovyčius jau ne vienerius metus gyveno su meiluže. Tada ir paaiškėjo, kodėl į oficialias keliones jis vykdavo vienas.

Iškilmių dieną tapo seneliu

Beje, P. Porošenka savo inauguracijos iškilmių dieną tapo seneliu, praneša UNIAN. Apie tai pat prezidentas pranešė savo iškilmingos kalbos metu. Jam gimė anūkas.

„Šiandien vienu ukrainiečiu tapo daugiau. Aš tapau seneliu“, - pasakė šalies vadovas, baigdamas kalbą.

Vyresnysis P. Porošenkos sūnus Aleksejus yra Vinicos srities Tarybos deputatas. 2012 m. jis laimėjo rinkimus kaip opozicijos kandidatas.