Pareigūnai cituoja viena iš paskutinių vokiečio elektroninių laiškų, kuriame pateikiama informacija pateikia naujų įžvalgų, kas jį galėjo paskatinti taip pasielgti, ir verčia abejoti su juo susidūrusių medikų kompetencija, informuoja news.de.

2015 metų kovo 24 dieną Prancūzijos Alpėse sudužo keleivinis lėktuvas. Netrukus nustatyta, kad tragedija įvyko dėl lėktuvo antrojo piloto A. Lubitzo kaltės – tai buvo sąmoningas jo sprendimas. Paaiškėjo, kad vyras sirgo psichikos liga.

Remiantis Vokietijos portalo Bild.de skelbiama informacija, galima teigti, kad pilotas iš tikrųjų sirgo žymiai rimčiau, nei manyta iki tol. Tokią išvadą galima daryti remiantis vienu iš paskutinių jo gydytojui rašytų elektroninių laiškų.

Laiške A. Lubitzas rašo apie regėjimo sutrikimus ir jų sukeltą stresą nei nemigą. Kaip pagrindinę prastėjančio regėjimo priežastį vyras įvardija jam skiriamus vaistus – esą jie ne tik numalšino nerimo, bet jį netgi padidino. Laiške pilotas pripažįsta sunkiai skiriantis spalvas, o pakankamai matantis tik esant geram apšvietimui.

Jis teigia bandęs kreiptis į kitus psichoterapeutus, bet pagalbos nesulaukęs – leidžia suprasti, kad specialistai jo nusiskundimų tarsi nesupranta. A. Lubitzas pabrėžia, kad dabar jam svarbiausia sulaukti pagalbos, padėsiančios išsimiegoti, pažaboti stresą, o tada ir išspręsti regos problemas.

Kaip rašo Bild.de, iki tragedijos pilotas pagalbos ieškojo net pas 41 gydytoją. Nors dauguma ir pripažino, kad jis turi psichologinių problemų, deramos pagalbos nesuteikė nė vienas.