Nepaprastųjų situacijų komiteto atstovas Ruslanas Imankulovas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad į Rusiją važiavęs autobusas „Ikarus“ užsiliepsnojo apie 10 val. 30 min. vietos (6 val. 30 min. Lietuvos) laiku Aktebės srities Yrgyzo rajone, automagistralėje Šymkentas–Samara. Pasak jo, transporto priemonėje buvo du vairuotojai ir 55 keleiviai.

R. Imankulovas pridūrė, kad penki keleiviai sugebėjo ištrūkti, o „kiti 52 žmonės žuvo įvykio vietoje“. Pareigūnas sakė, kad visi žuvusieji, kaip rodo preliminarūs duomenys, yra Uzbekistano piliečiai.

„Šiuo metu vyksta palaikų atpažinimas. Palaikomas ryšys su Uzbekistanu“, – nurodė Nepaprastųjų situacijų komitetas.

Pasak R. Imankulovo, tarp išsigelbėjusių yra abu vairuotojai – Kazachstano piliečiai. Vairuotojai, taip pat dar vienas kazachas ir trys Uzbekistano piliečiai patyrė tik lengvų sužeidimų; jie išvežti į vietos ligoninę.

Nepaprastųjų situacijų komiteto regioninis padalinys nurodė, kad gaisro priežastis galėjo būti techninis gedimas.

„Preliminari gaisro priežastis – elektros sistemos trumpasis jungimas“, – komiteto atstovai sakė per Aktebėje surengtą spaudos konferenciją.

Jie pridūrė, kad autobusu veikiausiai buvo vežama daugiau žmonių nei leistina.

Kazachstanas įkūrė vyriausybinę komisiją, tirsiančią šio eismo įvykio priežastis ir spręsiančia klausimus dėl pagalbos aukų šeimoms teikimo.